Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari Ücret pazarlığı kaç TL’den başlayacak? Milyonlarca çalışanın kaderini belirleyecek kritik toplantılar için zaman daralıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ocak 2024 asgari ücret zammı için 1 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak.

Yayınlanma tarihi:

2024 Asgari Ücret, Memur ve Emekli Maaşları için Beklenti Zirvede! Maaş Zamları Kasım'da Gündemde

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ocak 2024 asgari ücret zammı için 1 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak.

Komisyonun önündeki en önemli veri, Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı oldu. Buna göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL’ye yükseldi.

Türk-İş, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu rakamı kırmızı çizgi olarak belirterek masaya oturacak. Bu da, asgari ücretin en az 14 bin 25 TL’ye yükseleceğini gösteriyor.

Enflasyon tahminlerine göre yeni asgari ücret 16-17 bin TL

Enflasyon tahminlerine göre ise yeni asgari ücretin 16-17 bin TL aralığında bir rakama tekabül etmesi bekleniyor.

İşçi ve işveren temsilcilerinin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da katılımıyla yapılacak toplantılarda, enflasyon oranları, işgücü piyasası verileri ve ekonomik gelişmeler gibi faktörler göz önünde bulundurulacak.

Komisyon, yaklaşık bir aylık bir toplantı maratonunun ardından Ocak 2024 zammı oranını ve asgari ücret rakamını açıklayacak.

Asgari ücret zammı ne zaman netleşecek?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 1 Aralık’ta yapılacak. Komisyon, daha sonra 7, 14, 21 ve 28 Aralık tarihlerinde de toplanacak. Komisyon, yaklaşık bir aylık bir toplantı maratonunun ardından Ocak 2024 zammı oranını ve asgari ücret rakamını açıklayacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla