Connect with us

EKONOMİ

2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Komisyon toplanıyor 85 milyonu etkileyecek

Yayınlanma tarihi:

2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Komisyon toplanıyor 85 milyonu etkileyecek

2023 yılında yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan, 2023 Asgari Ücret Zammı’nı büyük bir merakla beklemektedir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret maaşı zammının oranını belirleyecek olan komisyonun ilk toplantı tarihini açıkladı. İşte haberin detayları…

Asgari ücret, milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve işsizlik maaşından sosyal ödemelere kadar birçok alanda gösterge niteliği taşıyan bir rakamdır ve şu anda yeniden belirlenmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni asgari ücret için çalışmalar başlamıştır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu müzakerelerinden sonra, mevcut asgari ücrete yapılacak zam oranı temmuz ayında kamuoyuna açıklanacaktır. Şu an brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan asgari ücrete zam yapılacaktır.

2023 ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN TOPLANACAK

Milyonlarca çalışanın dikkatleri, asgari ücrete yapılacak ara zamda olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını duyurdu.

Buna göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran tarihinde toplanacak. Komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması beklenmektedir.

2023 ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI NE KADAR OLACAK

Dikkatler, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamına odaklandı. Asgari ücret en son geçen zam döneminde %54.66 oranında artırılarak 8 bin 506 lira olmuştu.

Bu bağlamda, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, mevcut rakama yapılacak artışı belirlemek için 13 Haziran’da toplanacak. Brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama zam yapılacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla