Connect with us

TÜRKİYE

2000-2008 Öncesi Arası Sonrası SGK Girişi Olana Torba Yasa’da Müjde! Erken emeklilik İçin Detaylar Açıklandı!

Yayınlanma tarihi:

2000-2008 Öncesi Arası Sonrası SGK Girişi Olana Torba Yasa'da Müjde! Erken emeklilik İçin Detaylar Açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine Toplantısı sonrasında Türkiye’nin emeklilik sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde Bağ-Kur’dan emeklilikle ilgili prim sayısının, SSK ile eşitleneceğini ve ev kadınlarına prim desteği sağlanacağını duyurdu. Bu düzenleme, emeklilik sistemine adil bir yaklaşım getirirken, erken emeklilik şartları ve kademeli emeklilik konularında da önemli adımlar atılması bekleniyor.

Son Gelişmeler:

  1. Bakan Işıkhan, Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, emeklilik sistemine dair önemli düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti.
  2. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, Bağ-Kur’dan emeklilikle ilgili prim sayısının SSK ile eşitleneceği müjdesini verdi.
  3. Ev kadınlarına yönelik olarak prim desteği sağlanacağını ifade etti.
  4. Erken emeklilik şartları ve kademeli emeklilik uygulamasının gündemde olduğunu belirten Bakan, bu konularda detaylı çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Yeni Emeklilik Sistemi Detayları:

  • Bağ-Kur prim sayısı, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde 9000 günden 7200 güne düşürülerek SSK ile eşitlenecek.
  • Ev kadınlarına prim desteği ile sosyal güvence sağlanacak.
  • Erken emeklilik şartları ve kademeli emeklilik konularında detaylı çalışmalar sürüyor.

Bakan Işıkhan’ın Açıklamaları:
Bakan Işıkhan, emeklilik sistemine yönelik açıklamalarında, “Orta Vadeli Plan’da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki.” ifadelerini kullandı.

Gelişmelerin Takibi:
Yapılan bu açıklamaların ardından, emeklilik sistemine dair düzenlemelerin Meclis’e sunulma süreçleri ve detayları, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilik sistemine ilişkin yeni düzenlemelerin, Türkiye genelindeki çalışan ve emekli kesimlerini nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement