Connect with us

EKONOMİ

1999-2011 Arasında SGK Girişi Olanlara Müjde! Kademeli Emeklilik Yolda!

Kademeli emeklilik olarak da bilinen “Mini EYT Paketi”nin TBMM’ye sunulması bekleniyor.

Yayınlanma tarihi:

1999-2011 yılları arasında SGK’ya kayıtlı olan vatandaşlara yönelik önemli bir düzenleme geliyor. Mini EYT paketi olarak nitelendirilen kısmi emeklilik sistemiyle, erken emeklilik imkanı sunulacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarıyla gündeme gelen kısmi emeklilik sistemi, belirli yaş ve prim günü koşullarını sağlayan vatandaşlara kısmi emeklilik hakkı tanıyacak. Özellikle 1999 ile 2008 arasında işe başlayanlar için erken emeklilik fırsatı sunulacak olan bu düzenleme, uzun zamandır beklenen bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Kısmi emeklilik düzenlemesinin TBMM’ye sunulması planlanıyor ancak Meclis’in nisan ayında yeniden çalışmaya başlaması bekleniyor. Bu düzenlemenin ardından, 1999-2011 arası SGK girişi olan vatandaşlar kısmi emeklilik avantajından yararlanabilecekler.

Şu an için kısmi emeklilik şartları tam olarak netleşmiş değil ancak 10 yıl ve 12,5 yıl sigortalılık süresi gibi kriterlerin söz konusu olabileceği üzerinde duruluyor. Ayrıca, kadınlar için emeklilik yaş sınırının 43, erkekler için ise 45 olması öngörülüyor.

Bu düzenlemenin resmi olarak duyurulması ve şartların belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla