Connect with us

TÜRKİYE

1800 Gün Prim İndirimi Geliyor! 1999 Sonrası SGK’lılara Bol Müjdeli Yeni Dönem

Yayınlanma tarihi:

1800 Gün Prim İndirimi Geliyor! 1999 Sonrası SGK'lılara Bol Müjdeli Yeni Dönem

Türkiye, emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan reform süreciyle, emeklilik yaşında ve prim şartlarında önemli değişiklikler gündeme geliyor. Detaylar haberimizde!

Türkiye’de emeklilik sistemi için önemli bir dönem başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen reform çalışmaları, emeklilik şartlarını derinden etkileyecek düzenlemeler üzerinde yoğunlaşıyor. Hazırlıklarını tamamlayan komisyonlar, şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmak üzere kanun tekliflerini hazırlıyor. Bu tekliflerin kabul edilmesiyle birlikte, emeklilik sistemi tamamen yeniden şekillenecek ve bazı kesimler için emeklilik kapıları daha erken açılacak.

Emeklilik yaşının 5 yıl öne çekilmesiyle ilgili yapılan değişiklik, özellikle Bağkur’lu erkekler için büyük bir fırsat sunuyor. Artık 9000 prim günüyle emekli olabilecek bu kesime, ek olarak 1800 gün indirim avantajı sağlanacak. Böylece, emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200’e düşürülecek ve Bağkur primi ödemesi yapmadan emekli olma imkanı tanınacak. Bu sistemle birlikte, emeklilik yaşının öne çekilmesiyle kazançlarında 300-400 Bin TL’ye kadar artış bekleniyor.

Ayrıca, EYT kapsamında olan Bağkurlular için de müjdeli bir haber var. Artık yaş şartı olmaksızın, primleri tamamlayan herkes hemen emekli olabilecek. Ancak, bu avantajdan faydalanabilmek için sigorta girişlerinin 1999 tarihinden önce yapılması gerekiyor.

1999 ile 2008 arasında sigorta girişi olan Bağkurlular için emeklilik konusunda belirgin bir yol haritası henüz çizilmemiş olsa da, 7200 prim günü şartıyla emeklilik hakkı kazanabilecekleri öngörülüyor. Bu dönemde prim ödemelerinin sonlandırılması, ilerleyen yıllarda emeklilik gelirlerini artırma potansiyeli sunuyor.

Türkiye’de emeklilik sisteminde beklenen bu köklü değişiklikler, milyonlarca vatandaşın emeklilik hayatını etkileyecek önemli adımlar olarak karşımıza çıkıyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement