Connect with us

TÜRKİYE

1800, 2700, 3600 günle 40 ile 50 yaş arası erken emeklilik! SGK az önce net açıklama yaptı emeklilik yaşı öne çekildi

Yayınlanma tarihi:

SGK az önce duyurdu. Erken emeklilik resmen açıklandı. Artık 1800, 2700, 3600 günle emekli olmak mümkün. 40-50 yaş arası erken emeklilik bu sabah Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Erken emeklilik hayali kuranlara müjde. Artık 40-50 yaş arası emeklilik mümkün. Az önce SGK’dan resmi açıklama da geldi. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Bu kararla beraber 1800, 2700, 3600 günle emekli olma şansı doğdu. Yeni emeklilik reformu milyonlarca kişiyi de kapsıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu erken emeklilik hakkında tüm detayları da açıkladı. Ev hanımları, staj ve çıraklık mağdurları, EPT’liler, 1999 sonrası sigorta girişi olanlar ve daha bir çok kişi kapsama alındı. Peki, erken emeklilik şartları neler? Yeni düzenleme sonrası kimler erken emeklilik başvurusu yapabilir? İşte merakla beklenen erken emeklilik detayları…

Yeni emeklilik sistemi resmen kesinleşti. Milyonlarca kişinin de erken emeklilik hayalleri böylece gerçek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce duyurduğu emeklilik reformu sayesinde artık 40-50 yaş arası emeklilik mümkün oldu. Bu yeni düzenleme milyonlara erken emeklilik kapısını aralarken prim gün sayısı ve yaş şartı tamamen değişti. SGK 1800, 2700, 3600 günle emeklilik detaylarını tek tek açıkladı. Peki, erken emeklilik kapsamına kimler giriyor? Erken emeklilik şartları neler? Ev hanımları, staj ve çıraklık mağdurları, EPT’liler, 1999 sonrası sigorta girişi olanlar için erkem emeklilik detayları haberimizde…

YENİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ BELLİ OLDU

Erken emeklilik hayali kuran milyonlara sabah müjdesi geldi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni torba yasada milyonları kapsayan erken emeklilik de var. Bu düzenleme ile artık 40-50 yaş arasında yani tam 10 yıl erken emeklilik mümkün. Emeklilik reformu ile hem prim gün sayısı hem de emeklilik yaşı düştü. Milyonlarca kişi için de erken emeklilik kapısı böylece aralandı.

Yeni emeklilik yasası ile erken emekli olmak için prim ve yaş şartı da değişti. Artık SSK ve Bağ-kurlu çalışanlar eşit prim ödeyerek erken emeklilik hakkına sahip olacak. Yeni düzenleme ile sadece 3600 prim gün sayısına sahip olmak yetiyor. Hatta bazı istisnai durumlarda 1800, 2700, 3600 günle de emeklilik mümkün oluyor.

10 YIL SİGRTALILIK SÜRESİ YETİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği erken emeklilik sisteminde sigortalılık süresi de düştü. Geçmiş dönemlerde en az 15 yıl olan sigortalılık süresi bu kararla birlikte 10 yıla indirildi. Yani yeni emeklilik sistemi ile en az 10 yıl sigortalı olanlar artık erken emekli olma hakkına sahip olacak. Uzun yıllar boyunca çalışmaya da gerek kalmayacak.

Yeni emeklilik sistemi özellikle EYT’yi kaçıran milyonlarca kişiyi kapsıyor. EPT’liler, staj ve çıraklık mağdurları, sigorta başlangıcı 1999-2000 arası olanlar ve ev hanımları kapsama alındı. Yeni emeklilik sisteminin en büyük müjdesi ev hanımlarına oldu. Çünkü ev hanımları bu yasa sayesinde hem erken emekli olacak hem de sigorta primlerinin bir bölümüne devlet destek verecek. Ayrıca çocuk sayısı da ev hanımlarını emeklilik yaşını öne çekecek.

1 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de çalışmalarının başladığını açıkladığı yeni emeklilik reformu ile ilk etapta en az 1 milyon kişinin erken emeklilik dilekçesi vermesi bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla