Connect with us

Emeklilik

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri için Refah Payı ve En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! İşte Detaylar

Yayınlanma tarihi:

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri için Refah Payı ve En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu! İşte Detaylar

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için refah payı ve en düşük emekli maaşı konuları gündemde. Enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 37,57 oranında bir zam aldılar. Bu zammın yanı sıra memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 49,25 zam alarak kayıtlara geçti. Hükümet ise emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşı için çalışma yapmaya başladı. Peki, emekliye refah payı ne kadar olacak?

Emekliye Ek Zam ve En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Altı aylık enflasyonun yüzde 37,57 olarak gerçekleşmesi SSK ve Bağ-Kur emeklilerini doğrudan etkiliyor. Bu rakamla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 49,25’lik bir zam almış oldular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için çalışma yapılması talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bütçe çalışmasını gerçekleştiriyor. Refah payı, seyyanen zam ve kademeli zam gibi seçenekler masada değerlendiriliyor. Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 11-12 puanlık bir refah payı artışı yapılabilir. Ancak sorun, yüzdelik artışlarla sınırlı değil. Çünkü bu tür yüzdelik artışlar, gelir dağılımında adaleti sağlamak yerine daha da bozabiliyor. Farklı emekli grupları arasındaki eşitsizliğe neden olabiliyor.

Öneriler arasında en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılması ve ardından yüzdelik artışın uygulanması da bulunuyor. Geçmişte daha fazla prim ödeyen emeklilere daha yüksek bir zam yapılması da düşünülebilir.

Hükümet, vergi reformunu gözden geçirirken dar gelirli grupların, özellikle en düşük emekli maaşıyla geçimini sağlamaya çalışanların üzerindeki vergi yükünü hafifletebilir. Bu, gelir adaletini sağlamak için atılabilecek önemli bir adım olabilir.

Ayrıca, yüksek gelire sahip olanlardan daha fazla emlak vergisi veya servet vergisi gibi alternatif kaynaklar yaratılabilir. Vergi reformuyla düşük ve yüksek maaş alan emekliler arasındaki ayrımın da ele alınması gerekiyor. Bu, bütçe dengesinin korunmasını sağlayacak şekillerde planlanabilir.

Sonuç olarak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için refah payı ve en düşük emekli maaşı konusu üzerinde çalışmalar devam ediyor ve emeklilerin beklentileri göz önünde bulunduruluyor.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement