Connect with us

EKONOMİ

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faizlerinde artış bekleniyor

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta 250 baz puan faiz artırımı kararı almasının ardından ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faizlerinde de artış bekleniyor.

Yayınlanma tarihi:

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta 250 baz puan faiz artırımı kararı almasının ardından ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faizlerinde de artış bekleniyor.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasaya ortalama olarak 1 puan yansıyacağını düşündüğünü belirterek, “Yüzde 50’ye kadar artış olabileceğini öngörüyoruz. İlk 3 ayda 250 baz puan daha artış olabilir. Daha sonrasında Haziran ayı sonuna kadar faiz sabit tutulur ve temmuz ayından itibaren faizler geri çekilmeye başlar. Bir müddet daha faiz artışının devam edeceği, sabit tutulma döneminden sonra faizlerin geri çekilmesinin temmuz ayından itibaren başlayacağını söyleyebiliriz. Yüzde 50 seviyesi faizde pik seviyesi olabilir” dedi.

Kurtuluş, şu anda bankaların yüzde 47-48 oranında mevduat faizi verdiğini belirterek, 1 milyon TL için ortalama olarak 37 bin 500 TL ile 39 bin TL civarında kazanç elde edilebileceğini söyledi.

Uzman isim, faiz artışının devam edebileceğini belirterek, “Kısa vadeli yatırım tavsiye ediyoruz. Aylık ve üç aylık olarak değerlendirmelerinin yatırımcılar olarak daha faydalı olacağı kanaatindeyiz. Çünkü faiz artışları hala devam edecek. Dolayısıyla kısa vadeli yatırımlarla daha yüksek getiri elde edebileceklerdir” dedi.

İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde son durum

Kurtuluş, konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde faizin yüzde 3,50 ile yüzde 3,79 arasında olduğunu belirtti. İhtiyaç kredisinde en fazla 24 ay verilirken, konut kredilerinde bu vade 120 aya kadar çıkabiliyor.

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faizlerinde artış olması bekleniyor. Kredi çekmeyi planlayan vatandaşlar, faiz oranlarını takip ederek en uygun krediyi seçebilir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla