Connect with us

EKONOMİ

İYİ Partili Çulhaoğlu’dan EYT açıklaması! “Yoksulluk ve yolsuzluk…”

Yayınlanma tarihi:

TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, bütçenin EYT’linin derdine derman olmayacağını söyledi ve “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe ödeneklerinin 45 milyar Türk lirası artırılması önergemiz kabul edilmiş olsaydı EYT sorunu çözülecekti ama bunu da reddettiniz” dedi.

Çulhaoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli arkadaşlarım, bu bütçe, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeye başladığımız 26 Ekim gününden bugüne kadar geçen bir buçuk aylık sürede doların 9,20 TL’den 14,65 TL’ye yükselmesi sonucu, daha Genel Kurul görüşmeleri devam ederken yüzde 50’nin üzerinde küçüldü. Bu bütçe âdeta yokluk, yoksulluk ve yolsuzluk bütçesi oldu. Bu bütçe milleti çaresizliğe iten, 5’li çeteyi ihya etmeye yönelik bir bütçedir. Bu bütçenin işçinin, emeklinin, esnafın, memurun, EYT’linin, 3600 ek gösterge bekleyenlerin, KOBİ’lerin derdine derman olamayacağı açıktır.

Plan ve Bütçe Komisyonunda İYİ Parti Grubu olarak görüşmelerde aktif katkı verdik ve milletimiz için yapılması gerekenleri tek tek sıralayarak 19 tane de önerge verdik. Her birisi ayrı ayrı, konularında uzmanlaşmış, İYİ Partimizin yetkin ekonomi kurmayları tarafından üzerinde hassasiyetle çalıştıkları, hesaplarını titizlikle yaptıkları, her birisi ülkemizin, milletimizin dertlerinin çözümü için verilmiş bu önergelerle Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine 8 milyar 500 milyon Türk lirası ilave ödenek verilmesini kabul etseydiniz 1 milyon öğrencimiz ayda 650 Türk lirası yerine 1.000 Türk lirası burs alabilecekti. Ne yaptınız? Reddettiniz.

Millî Eğitim Bakanlığı ödeneklerine 6 milyar 250 milyon Türk lirası eklenmesi önergemiz kabul edilmiş olsaydı 50 bin ilave öğretmen ataması yapılabilecekti; bunu da reddettiniz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi ödeneklerine AR-GE teşvikleri için 50 milyon, diğer teşvikler için 3 milyar Türk lirası eklenmesi önergemizi kabul etseydiniz ülkemizin ileri teknoloji üretim konusundaki eksiğini giderme imkânımız olacaktı; bunu da reddettiniz. KOSGEB bütçe ödeneklerini 10 milyar Türk lirası artırma önergemiz kabul edilmiş olsaydı KOBİ’lerin elektrik ve doğal gaz maliyetlerindeki artışın bir bölümünün sübvanse edilmesi sağlanacaktı; reddettiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesine 7 milyar 250 milyon Türk lirası ilave yapılması önergemiz kabul edilseydi 3600 ek göstergenin belirtilen gruplara verilmesi sağlanacaktı; bu da reddolundu. Yine, bu Bakanlığın bütçesini 30 milyar Türk lirası artırma önergemiz kabul edilmiş olsaydı asgari ücretin en az net 4.000 Türk lirası olabilmesi ve sosyal güvenlik primlerinin kişi başı 500 Türk liralık bölümünün sübvanse edilmesi sağlanacaktı; reddolundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe ödeneklerinin 45 milyar Türk lirası artırılması önergemiz kabul edilmiş olsaydı EYT sorunu çözülecekti ama bunu da reddettiniz.”

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla