Connect with us

TÜRKİYE

HEP-SEN Genel Başkanı Şimşek: Meydanları kapatmak hukuka aykırıdır

Yayınlanma tarihi:

HEP-SEN, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanındaki Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı. 6 ülkeden uluslararası sağlık sendikasının heyetlerinin de bulunduğu kalabalık grup ‘sağlıkta şiddet istemiyoruz’ ve ‘emek bizim hak bizim’ sloganları attı.

“GÜN AYAĞA KALKMA GÜNÜDÜR”

Açıklamalarda bulunan Şimşek, “Tarih boyunca emeği için mücadele edenler her zaman haksızlıklara, yasaklara ve baskılara göğüs germek zorunda kalmıştır. Dünyanın dört bir yanında sebepler değişiklik gösterse de mücadelenin özeti hep aynıdır. Bizler yaşamak ve yaşatmak için emek verenler güç sarhoşu ev sahiplerinin vicdanları karartmasına, gözleri köreltmesine, emeği susturmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin yüzde 70’ine yakın işçi sınıfına bayramda meydanları kapatmak anayasamıza, ulusal ve uluslararası hukuka aykırıdır. Hukuk devletine yakışmamaktadır. Patronla karşı işçileri ranta karşı emeği sonuna kadar savunacağız. Gün ayağa kalkma günüdür. Gün susmama günüdür. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın emek, yaşasın dayanışma. Bu ses sadece bizlerin değil; 81 ilden gelen mesajlardır. Bu ses hastalarımızın sesidir. Bu ses sağlık emekçilerinin sesidir. Bu ses tüm sağlık emekçileri ve halkın sesidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık camiamızın birlik mücadele ve dayanışma gününü kutlarız” dedi.

“ŞİDDET BELASINDAN KURTULMAMIZ LAZIM”

Sağlıkta şiddete topyekün karşı çıkılması gerektiğini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

“6 farklı ülkeden sağlık sendikası başkanları dünden beri Türkiyede. Bugün bizlerle beraber Taksim Anıtına çelenk bıraktı. Ardından tüm emekçilerin sadece Türkiyede değil; dünyada işçi bayramını kutladık. Biz HEP-SEN olarak 81 ilimizden gelen mesajları Taksim Anıtının önünde okuduk. Sağlık camiası halkımız için, sağlık çalışanları fedakarca mücadele etmekte. Başta liyakatsiz yöneticiler olmak üzere, 81 ile mesajımızla duyurduk. Birçok sorunumuz var. Bizler sağlıklı olmalıyız ki topluma daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilelim. Ancak liyakatsiz yöneticiler, adaletsizlik, Sağlık Bakanlığının tek bir meslek merkezli hareket etmesi, 500 bin hemşirenin ne yazık ki Sağlık Bakanlığında tek söz hakkının olmaması, temsil hakkının olmaması başlıca problemlerimiz. Bir de toplumsal hastalık haline gelmiş, sağlıkta şiddete karşı sadece bizlerin değil, yasa yapıcıların da halkımızın da bu hastalığa karşı topyekun kalıcı bir tedavi yönteminin benimseyerek bu şiddet belasından kurtulmamız lazım.”

Şimşek, “Ne yazık ki sağlık emekçileri yoksulluğa, adaletsizliğe, liyakatsizliğe hapsolmuş durumda. Buna karşı topyekün toplumca harekete geçmenin tam zamanı. Ayrıca işçilerin bugün bayramı ve meydanların kapatılması, sınırlandırılması doğru bir davranış değil. Anayasamıza aykırı. Bırakalım işçiler bayram gününde meydanlarda bayramlarını yapabilsin” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla