Connect with us

TÜM HABERLER

8000 TL’lik Ek Ödeme Fırsatı! Dar Gelirli Vatandaşlara Müjde E-devlet Üzerinden Çekebilirsiniz

Yayınlanma tarihi:

8000 TL'lik Ek Ödeme Fırsatı! Dar Gelirli Vatandaşlara Müjde E-devlet Üzerinden Çekebilirsiniz

Asgari ücretli, memur ve emekli vatandaşlara bayram yardımı, 8000 Bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Bu müjdeli haberle beraber, başvuruların nasıl yapılacağını bu haberde sizler için açıkladık…

Asgari ücretli, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak sabah saatlerinde önemli bir müjde verildi ve başvuruda bulunanlara yardım parası verileceği duyuruldu. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi ve başvuruda bulunan kişilerin belirttikleri IBAN numaralarına para yatırılacağı ifade edildi.

Bu yardım, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra, kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlara da verileceği belirtildi. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, bu ödemeler bayram harçlığı olarak nitelendiriliyor.

Başvuru yapmak isteyenlerin 11 haneli T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet kapısına giriş yapmaları gerekiyor. Ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi başvuru formunu doldurabilecekler.

Yardım tutarının 8000 Bin TL olduğu belirtilirken, başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda ödemelerin Ziraat Bankası hesaplarına veya kişinin T.C. Kimlik Numarasına göre PTT şubelerine yatırılacağı ifade edildi. Bakanlık tarafından sağlanacak olan bayram yardımının tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olduğu belirtildi. Gelir kriterine uygun olan herkesin başvuru yaparak yardımdan faydalanma şansına sahip olduğu bildirildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla