Connect with us

TÜRKİYE

7000 bin TL ihtiyaç sahibi ailelere verilecek! TC Kimlik Numaranızın son rakamına göre…

Yayınlanma tarihi:

Aile Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara sevindirici bir haber verdi. Bayram öncesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere hane başı 7.000 TL Bayram harçlığı ödemesi yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere özel olarak Bayram harçlığı desteği sunuyor. Sadece dar gelirli ve sosyal yardım alan ailelerin faydalanabileceği bu bayram yardımı için başvurular, e-devlet üzerinden yapılacaktır. TC kimlik numarasının son hanesine göre farklı günlerde başvuru yapma imkanı sunulmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi hanelere düzenli destekler sağlamanın yanı sıra Bayram gibi özel dönemlerde de ekstra yardım ödemeleri yapmaktadır. Ülkenin ekonomik kriz sürecinde olan ailelere yardım eli uzatan bakanlık, Bayram öncesi de destek sağlamaktadır.

7000 TL BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK

TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerine 7.000 TL Bayram harçlığı sağlanacaktır. Aile Bakanlığı, bayram yardımı için başvuru şartlarını ve başvuru adreslerini belirlemiştir. 11 haneli TC kimlik numarası ve şifrenizle e-devlet üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere her koşulda yardım elini uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Haziran ayında yeni bir destek ödemesi daha açıklamıştır. Kurban Bayramı öncesi bayram yardımı adı altında yapılan bu ödeme için başvurular e-devlet üzerinden yapılmalıdır. Bu yardımdan sadece sosyal yardım alan aileler faydalanabilir. İhtiyaç sahibi aileler, e-devlet girişi yaparak Aile Bakanlığı sekmesi altında bulunan başvuru formunu doldurabilirler. Başvurular, 11 haneli TC kimlik numarasına göre belirli günlerde kabul edilmektedir.

TC kimlik numaranızla hangi günlerde başvuru yapabileceğinizi öğrenmek için Aile Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarını ya da resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan bayram yardımı ödemesi için bazı şartlar bulunmaktadır. Sosyal yardım alan olmak ve hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması bu şartlar arasında

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla