Connect with us

Emeklilik

5097 TL Bugün Hesabınıza Yatırıldı! Hemen Paranızı Çekin!

5097 TL Bugün Hesabınıza Yatırıldı! Hemen Paranızı Çekin!

Yayınlanma tarihi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kasım ayında bakıma muhtaç bireylere yönelik evde bakım maaşlarını hak sahiplerinin hesaplarına aktardı. Kasım ayı ortalarına yaklaşırken, sosyal yardım ödemelerine dair araştırmalar hız kazanıyor.

Geçtiğimiz günlerde farklı sosyal yardım ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına peş peşe aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, önceki aylarda olduğu gibi kasım ayında da ay ortasına doğru yaklaştıkça sosyal yardım ödemelerini iletmesinin ardından, yeni ödemelere dair araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede bakıma muhtaç olan vatandaşlar için hayata geçirilen 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşının hangi gün verileceği merak ediliyor. Evde bakım maaşı ödemesinden faydalanan vatandaşlar da kasım ayı ödemelerine ilişkin gerçekleşen tahminleri yakından takip ediyorlar.

Kasım Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayında da hanesinde bakıma muhtaç birey olan vatandaşlara 5097 TL tutarında evde bakım maaşı ödemesini iletti. Ödemelerin yapılmasının ardından açıklamada bulunan Bakan Göktaş “Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 562 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Evde Bakım Maaşı Zammı

Kasım ayı evde bakım maaşı ödemeleri bugün hak sahibi vatandaşlara verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın farklı destek ödemelerine ocak ayında hangi oranda zam yapacağı da merak ediliyor. Temmuz ayının ilk gününde Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamış ve memur maaş zamlarına dair kamuoyuna bilgi verilmişti. Memur maaş zammının açıklamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerinin arttığını duyurdu. Gerçekleşen artış neticesinde 4336 TL olan evde bakım maaşı 5097 TL seviyesine çıkarken, ocak zammı için araştırmalar sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine yüzde 50’ye yakın oranda zam yapacağı düşünüldüğü için 5097 TL olan evde bakım maaşı ocak ayından itibaren 7000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir. Önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon rakamları maaş zamlarında olduğu gibi sosyal yardım ödemelerindeki artışlarda da kritik öneme sahip olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla