Connect with us

Emeklilik

3600 EK GÖSTERGE VE PRİM DESTEĞİ! Torba Yasada Son Durum!

3600 EK GÖSTERGE VE PRİM DESTEĞİ! Torba Yasada Son Durum!

Yayınlanma tarihi:

100 Bin 4D'li Taşeron İşçiye Kadro Onayı: Meclis'ten Kadroya Yeşil Işık Yandı

Torba yasa, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK Bağkur prim eşitlemesi gibi önemli maddelerle Meclis’in gündeminde. Şu ana kadar 86 maddelik yasa paketinin 55 maddesi kabul edildi. Kalan 31 madde için ise çalışmalar sürüyor. Peki, bu torba yasa neler getiriyor, Meclis’ten geçti mi?

Torba Yasa Süreci

Meclis’in gündeminde ekonomiye yönelik önemli bir torba teklif bulunuyor. 2 Nisan’da çalışmalarına devam eden Meclis’te kabul edilen 55 madde var. Ancak, kalan 31 madde üzerinde görüşmeler devam ediyor. Bu maddeler arasında 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği gibi konular öne çıkıyor.

Başlıca Düzenlemeler

Torba yasada dikkat çeken düzenlemeler arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanında önemli adımlar bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, erken emeklilik reformu, Bağkur 7200, ev hanımlarına prim desteği gibi konular üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Bağ-Kur ve SSK Düzenlemeleri

Bağ-Kur prim gün sayısının SSK’ya eşitlenmesi ve prim gün sayısının düşürülmesi gibi düzenlemeler de torba yasanın içeriğinde yer alıyor. Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, bu düzenlemelerin zamanı ve şartları belirlendikten sonra hayata geçirilecek.

Son Durum ve Beklentiler

Torba yasa süreci hala devam ediyor ve net bir çıkış tarihi belirlenmedi. Ancak, çalışmaların ilerlediği ve önemli düzenlemelerin yakın zamanda hayata geçirileceği belirtiliyor. Özellikle 3600 ek gösterge ve prim desteği gibi konularda vatandaşların beklentileri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Sonuç

Torba yasa sürecinde önemli düzenlemelerin Meclis tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Bu düzenlemelerin yasalaşmasıyla birlikte çalışma ve sosyal güvenlik alanında önemli adımlar atılacak ve vatandaşların beklentileri karşılanmış olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla