Connect with us

Emeklilik

3000 EURO MAAŞLA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR!

3000 EURO MAAŞLA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR!

Yayınlanma tarihi:

Dolar ve Euro Yükselişte: Yeni Haftaya Artışla Başladı

Avrupa genelinde çiftçi protestolarının arttığı bir dönemde, Fransa acil iş gücü ihtiyacını karşılamak adına Türkiye dahil farklı ülkelerden mevsimlik tarım işçileri alacak. Çiftçilerin yüksek giderleri protesto ettiği bu dönemde, Fransa, işçi bulmakta zorlanan çiftçilere çözüm olarak Türkiye ve diğer ülkelerden mevsimlik tarım işçileri almayı planlıyor. Proje kapsamında işçilere aylık 3 bin Euro maaş öneriliyor.

NOW Haber Sunucusu Selçuk Tepeli, Avrupa’nın en büyük tarım fuarını ziyaret ederek Fransa’daki çiftçilerle görüştü. Bu süreçte yaşanan kısa süreli kaza, çiftçi ve köylülerle mahsur kalmaya neden oldu. Tepeli’nin yaptığı röportajlar, çiftçilerin maddi sıkıntılarını ve beklentilerini dile getirdiği bir atmosferi yansıttı.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, Türkiye dahil olmak üzere farklı ülkelerden alınacak mevsimlik tarım işçilerine aylık 3 bin Euro maaş ödeneceğini açıkladı. Laqhila, “Onların Fransa’ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz.” dedi. Bu adım, çiftçilerin yaşadığı zorluklara çözüm olmayı hedefleyen bir projeyi beraberinde getiriyor. Ucuz iş gücü eksikliği nedeniyle zor durumda kalan çiftçilere destek sağlamak amacıyla başlatılan bu proje, iş arayanlara da avantajlı bir fırsat sunuyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla