Connect with us

EKONOMİ

2500 Polis ve 900 Subay Astsubay Alımı Başvuruları Yeniden Başlıyor

2 bin 500 polis ve 900 subay astsubay alımı başvuruları tekrar başlıyor. Başvuru şartları nelerdir?

Yayınlanma tarihi:

2 bin 500 polis ve 900 subay astsubay alımı başvuruları tekrar başlıyor. Başvuru şartları nelerdir?

Lise mezunu olanlar için 2500 polis ve 900 jandarma alım başvuruları tekrar açılıyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geç başvurularının kısa süre içerisinde başlayacağı belirtildi. Açıklamada, polis ve subay astsubay olmak isteyenlerin başvurularını yapmaları gerektiği vurgulandı. Peki, başvuru şartları nelerdir ve nasıl başvuru yapılacak?

2500 POLİS ALIMI

Lise mezunları arasından 2024 yılında, 250 kadın ve 2 bin 250 erkek olmak üzere toplamda 2500 öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu alıma başvuracak adayların yarın başlayacak olan YKS’ye başvurmaları gerekmektedir.

Jandarma bünyesine, Jandarma Sınıf Okulu (JSO) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda (JAMYO) eğitime alınmak üzere 900 öğrenci daha alınacak. Alınacak öğrenciler astsubay ve subay eğitimine alınacak. Eğitimi başarı ile tamamlayanlar, Jandarma bünyesinde subay veya astsubay olarak istihdam edileceklerdir.

Her iki alıma da başvurular en az lise mezunları arasından yapılacaktır. Başvuru ekranı açıldığında, Finans7 olarak takipçilerimize haber vereceğiz.

BAŞVURULAR

YKS’ye başvuracak adaylar daha sonra Temmuz ayında yapılacak jandarma subay astsubay alımına ve Ağustos ayında gerçekleştirilecek polis alımına başvurabileceklerdir. YKS geç başvuruları ise 5 ila 7 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla