Connect with us

EKONOMİ

2024 YILI MAAŞ ZAMLARI BELİRLENDİ! Çalışanlara Yüksek Oranlı Zam Müjdesi!

2024 YILI MAAŞ ZAMLARI BELİRLENDİ! Çalışanlara Yüksek Oranlı Zam Müjdesi!

Yayınlanma tarihi:

Bakan Işıkhan, Ev Hanımlarının Emekliliği İçin Tarih Verdi! Emekli Olacağınız Tarih Belli! Gözünüz Aydın

2024’e sayılı günler kala, maaş zamlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Özellikle asgari ücretin belirlenmesi merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yüzde 49 oranında artış yapılarak 17.002 TL seviyesine çıkarıldığını duyurdu. Bu müjdeli haberle birlikte, emekliler ve memurlar da kendi maaş zamlarını araştırmaya başladı.

Belediyelerde Toplu İş Sözleşmeleri İmzalandı

Aralık ayının ilk günlerinden itibaren Türkiye genelindeki belediyelerde çalışan personeller, maaş zamları konusundaki güncel gelişmeleri takip ediyor. Kdz. Ereğli Belediyesi ile Tüm-Belsen arasında imzalanan toplu sözleşme, 197 memur ve üç sözleşmeli personeli kapsayarak memur maaşlarına en yüksek oranda artış sağladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı açıklamada, “Devletçe belirlenen tavan dahilinde en yüksek oranda zam yapıldı. Hayırlı olsun” dedi.

Emekli ve Memur Maaş Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari ücret zammının yanı sıra, ülke genelindeki belediyelerde çalışan personellerin maaşlarına dair duyurular gelirken, emekli ve memur maaşlarına ilişkin beklenti büyük. Türkiye İstatistik Kurumu’nun ocak ayında enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, milyonlarca memurun ve emeklinin maaşlarındaki artışlar 2024 yılının ilk günlerinde netleşecek. Ocak ayıyla birlikte kamuoyuna bu önemli konuda detaylı bilgiler sunulacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla