Connect with us

TÜRKİYE

2024 Yılı Evde Bakım Maaşı Zammı Açıklandı! Yeni Yılda SOSYAL YARDIMLARA Yapılacak Zam Miktarı Belli Oldu

Yayınlanma tarihi:

2024 Yılı Evde Bakım Maaşı Zammı Açıklandı! Yeni Yılda SOSYAL YARDIMLARA Yapılacak Zam Miktarı Belli Oldu

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için beklenen zam haberleri sonunda geldi. 2024 yılına dair sosyal yardım ödemeleri, yeni yıla girmeden önce netleşti ve oldukça sevindirici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Evde bakım maaşı, engelli, yaşlı veya bakıma muhtaç hastaların yakınlarının verdikleri bakım hizmeti karşılığında alabildikleri bir destektir ve her ay düzenli olarak ödenir.

Her ay ihtiyaç sahibi olduğunu ispatlayan ve başvurularını yapan vatandaşlara sunulan evde bakım maaşı, birçok kişi için önemli bir gelir kaynağıdır. Evde bakım maaşının zammı, memur maaş kat sayısı oranında hesaplanır ve 2024 yılı için Ocak ayında belirlenecektir. Özellikle toplu sözleşme zammı memurlar için %15 olarak belirlendiğinden, bu zam oranı evde bakım maaşına da yansıyacaktır.

Güncel olarak 5.100 TL olarak verilen evde bakım maaşı, 2024 yılı Ocak ayı zammı sonrasında 7 bin TL’nin üzerinde olması bekleniyor. Ayrıca, enflasyon verilerinin yüksek çıkması durumunda bu maaşın 8 bin TL’ye kadar yükselmesi bile söz konusu olabilir. Evde bakım maaşının Ocak ayı zammı için bekleyen vatandaşlar, Aralık ayı maaşlarının hesaplarına ne zaman yatacağını da merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı ödemelerini her ayın 15’inden itibaren hesaplara aktarmaktadır, bu nedenle Aralık ayı evde bakım maaşı ödemeleri 15 Aralık tarihinden itibaren yapılacaktır.

Evde Bakım Maaşını Sorgulama İşlemi

Evde bakım maaşı, e-Devlet sistemi üzerinden kolayca sorgulanabilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” ekranından maaş ödeme bilgilerini görüntüleyebilirler. Ziraat Katılım Bankası üzerinden bu ödemeyi alanlar ise cep telefonlarından “BAKIYE” yazıp 4747’ye kısa mesaj göndererek her ay evde bakım maaşı ödemesinin yatırılıp yatırılmadığını takip edebilirler. Bu hizmet için operatörler tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilecektir. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, bu yöntemlerle ödeme tutarlarını ve ödeme tarihlerini kolayca öğrenebilirler. Bu güzel gelişme, evde bakım maaşı alan vatandaşlar için 2024 yılını umutla karşılamalarını sağlayacak gibi görünüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement