Connect with us

EKONOMİ

2024 Yılı Asgari Ücretine İlişkin Korkutan Uyarı: Rakam Açıklandı ve Uyarı Geldi!

Türkiye’de 2024 yılı asgari ücreti ne kadar olacak sorusu, üzerindeki belirsizlikle birlikte gündemdeki yerini koruyor. Asgari ücret belirleme süreci, komisyon toplantılarında alınacak kararlarla netlik kazanacak.

Yayınlanma tarihi:

Siz Hala Paranızı Almadınız Mı? Akbank'tan Emeklilere GERİ ÖDEMESİZ 12.000 TL Nakit Hediye

Türkiye’de 2024 yılı asgari ücreti ne kadar olacak sorusu, üzerindeki belirsizlikle birlikte gündemdeki yerini koruyor. Asgari ücret belirleme süreci, komisyon toplantılarında alınacak kararlarla netlik kazanacak. Gazeteci Fatih Portakal, bu konuda yapılan toplantının ardından yeni asgari ücreti açıklayarak dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Ülkede enflasyonun düşürülmesi amacıyla Merkez Bankası’nın sık sık faiz artırımına gitmesi ve bu politikanın etkisiyle mevduat ve kredi faizlerinin yükselmesi, iç talepte daralmaya neden oldu. Bu ekonomik politikaların ne zaman olumlu sonuç vereceği ise belirsizliğini koruyor. Özellikle asgari ücretle geçimini sağlayan nüfusun büyük bir kısmını oluşturduğu Türkiye’de, 2024 yılı asgari ücreti belirlenirken ekonomik koşullar büyük bir önem taşıyor.

Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, dünkü yayınında 2024 yılı asgari ücreti hakkında çarpıcı bir rakam verdi: “Aşağı yukarı 17 bin TL olacak.” Portakal, bu rakamın ekonomik tabloyu göz önünde bulundurarak yapılan zam sonrası gerçekleşecek gelişmelerle uyumlu olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Asgari ücret, tahmini olarak 17 bin TL olacak; 16 bin 500 – 16 bin 900 aralığında olabilir. Ancak unutulmamalı ki, bu rakamlar 100 lira eksik veya fazla olabilir. Ancak şunu söyleyebilirim ki, verdikleri zam oldukça yüksek olacak. Bu durumu göz önünde bulundurarak, asgari ücretlilere yapılacak zam miktarının oldukça belirgin bir artışı beraberinde getireceğini söyleyebilirim.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla