Connect with us

TÜRKİYE

2024 Şubat Ayında Çiftçilere Yeni Tarımsal Destek: 4 Kalemde Ödemeler Yapıldı!

Yayınlanma tarihi:

2024 Şubat Ayında Çiftçilere Yeni Tarımsal Destek: 4 Kalemde Ödemeler Yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde çiftçilere yönelik olarak şubat ayının dördüncü tarımsal destek ödemelerini gerçekleştirdi. Bu destekler, çiftçilerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve tarımsal üretimde kaliteyi artırmaları için büyük önem taşıyor. Şubat ayının ilk günlerinden itibaren belirli bir takvime göre düzenlenen ve farklı alt başlıklardan oluşan bu ödemeler, geçtiğimiz hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Peki, bu desteklerin detayları neler ve çiftçiler ne zaman mazot ve gübre desteği alacaklar? İşte, detaylar…

Tarımsal Desteklerin Detayları: Dört farklı kalemde toplamda 50.900.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemeleri, geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Bu desteklerin alt başlıkları ve ödeme tutarları şu şekilde belirlendi:

  • Sertifikalı Fidan Kullanım Desteği: 24 milyon 877 bin 104 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 13 milyon 838 bin 744 TL
  • Hayvan Gen Kaynakları Desteği: 11 milyon 770 bin 500 TL
  • Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği: 413 bin 652 TL

Mazot ve Gübre Desteği Araştırmaları: Şubat ayı boyunca dört farklı tarımsal destek ödemesi çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, bir sonraki ay da tarımsal desteklerin cuma günleri verilmesi bekleniyor. Özellikle çiftçiler, mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı mazot ve gübre desteği ödemeleri, çiftçilere önemli bir destek sağlamıştı. Ancak, 2024 yılı ödemelerine dair henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Önümüzdeki süreçte ödemelerin sağlanmasıyla ilgili bakanlıktan detaylı açıklamalar bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement