Connect with us

EKONOMİ

2024 Sosyal Yardım Ödemeleri: Bakan Göktaş’tan Açıklama! Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Yayınlanma tarihi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş, yaşlı aylığı için yaklaşık 2,6 milyar TL, engelli aylığı için ise yaklaşık 2,2 milyar TL olmak üzere toplamda 4,8 milyar TL tutarındaki ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarının geliştirildiğini vurgulayarak, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarındayız. Bu doğrultuda Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Geçen hafta hesaplara yatırılan SED yardımının yanı sıra, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim giderlerini karşılamak için eğitim yardımı ödemesi yapıldı.

Ödemelerin zamanında ve eksiksiz yapılması için gerekli tedbirleri aldığını ifade eden Bakanlık, ödemelerin başladığına dair resmi web sitesinde duyuru yayınlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik destek ödemelerine ocak ayında da devam etti. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, dün hesaplara aktarıldı. Ayrıca, aile destek paketi kapsamında, aylık geliri 850 TL ile 1250 TL arasında olan hanelere sosyal yardım ödemesi yapıldı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar da bu hafta ödemelerini aldı. Evde bakım maaşı 5097 TL olarak belirlendi.

Ocak ayında yapılan zamlarla birlikte, yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemesi, evde bakım maaşları ve sosyal ekonomik destek ödemeleri gibi sosyal yardımların yeni tutarları belli oldu. Bu yardımların memur maaş katsayısına göre %50 civarında arttığı belirtildi. Bakanlık, şubat ayı başından itibaren zamlı sosyal ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlanacağını duyurdu.

2024 yılıyla birlikte, sadece memur maaşları değil, aynı zamanda sosyal destek alanların gelirlerinde de artış yaşanacak. Memur maaş katsayısındaki yükselişin, birçok sosyal yardım ödemesine etkisi olması bekleniyor. Özellikle 2024 Ocak ayındaki memur maaş zammının altı aylık dönemde ulaştığı oran, yaşlılar, engelliler, hastalar, yakınlarına bakanlar ve aileler için elde edilecek geliri netleştirecek.

Sosyal Yardım Ödemelerindeki Artışlar:

  • 65 Yaş Aylığı: Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için ödenen aylık tutar, Ocak ayında gerçekleşen memur maaş zammıyla birlikte 3.504 liraya yükseldi.

  • Evde Bakım Aylığı: Bakıma muhtaç yaşlılar ve engelliler için sağlanan evde bakım desteği, 5.097 lira tutarından 7.608 liraya yükseldi.

  • Engelli Yakını Aylığı: 18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına ödenen aylık tutar, memur maaş zammıyla birlikte 2.797 liraya çıktı.

  • Engelli Aylığı: Yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen aylık tutar, memur maaş zammıyla birlikte 2.797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı ise 2.811 liradan 4.196 liraya yükseldi.

  • Hastalara Nakdî Yardım: Tüberküloz veya SSPE hastalarına yapılan yardım tutarı, memur maaş zammıyla birlikte 7.608 liraya ulaştı. Ayrıca, tüberküloz hastaları için ilave aylık 600 lira bakım yardım ödemesi de yapılabiliyor.

  • Aile Destek Ödemesi: 2024 Ocak ayı zam oranları henüz netleşmediği için aile destek ödemesinin artış göstereceği bekleniyor. Kesinlik kazandığında duyuru yapılacak.

Bu artışların ne zaman hesaplara yansıyacağı ise vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bakanlık, şubat ayı başından itibaren zamlı sosyal ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlanacağını duyurdu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla