Connect with us

EĞİTİM

2024 Öğretmen Atama Süreci Açıklandı! Mülakat Kaldırılmıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzun süredir beklenen mülakat konusunda son dakika açıklamasını yaptı.

Yayınlanma tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzun süredir beklenen mülakat konusunda son dakika açıklamasını yaptı.

Bakan Tekin, canlı yayında gelen bir soruya yanıt verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaadi olarak öğretmenlere sunduğu mülakatın kaldırılması konusunu değerlendirdi.

Moderatörün “Cumhurbaşkanı Erdoğan genel seçimlerde mülakatı kaldıracağız vaadinde bulunmuştu. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Bakan Tekin’in yanıtı, bu yıl ataması gerçekleştirilecek öğretmen adaylarının sürecini netleştirdi.

Bakan Tekin, “Öğretmenleri test etmek zorundayım” diyerek başladığı açıklamasında, “Kimse mağdur edilmeyecek. Adil şekilde mülakat yapacağız” dedi. Bu açıklama, 2024 öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmasını bekleyen öğretmen adayları için hayal kırıklığına yol açtı.

Bu yıl alınacak öğretmen adayları, Bakan Tekin’in paylaştığı bilgilere göre üniversitedeki deneme derslerine benzer bir süreçten geçecekler. Öğretmen adayları, kendi alanlarıyla ilgili 45 dakikalık bir sunum yapacaklar. Tekin, mülakat sürecinde liyakatin ortadan kalkmayacağını ve herkese adil bir şekilde davranılacağını vurguladı.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla