Connect with us

EKONOMİ

2024 Ocak emekli zammı: En düşük maaş 13.500 TL’ye yükseliyor

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 2024 Ocak emekli zammı ile ilgili kulislerden gelen son bilgilere göre, en düşük emekli maaşı 13.500 TL’ye yükselecek.

Yayınlanma tarihi:

2024 Emekli Maaşı Zammı İçin Konuşulan Rakamlar! En Düşük Emekli Maaşı 12.000 TL

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 2024 Ocak emekli zammı ile ilgili kulislerden gelen son bilgilere göre, en düşük emekli maaşı 13.500 TL’ye yükselecek.

Emekliler, Temmuz ayında yapılan zamların ardından en düşük emekli maaşında herhangi bir artış olmamıştı. Bu nedenle de milyonlarca emekli vatandaş mağdur olmuş ve hükümetten ek zam düzenlemesi beklemişti. Emekliler ara zam alamadı ancak 5000 TL’lik bayram ikramiyesi geçtiğimiz günlerde cebine koydu.

Şimdiyse gözler ocakta en düşük emekli maaşı zammına çevrildi. Uzmanların Ocak ayı en düşük emekli maaşı ile ilgili yeni tahminleri gelmeye devam ediyor. SGK uzmanı Muhammet Bayram ocakta en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranının tarihi bir oran olacağını söyledi. En düşük emekli maaşına seyyanen zam beklediğini söyleyen Bayram, en az 13.500 TL maaş verileceğini de dile getirdi.

Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla emekli maaşlarına yüksek zam beklentisi içinde olan uzmanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han’ın da geçtiğimiz haftalarda yapılan kabine toplantısının ardından gazetecilerin ocak zammı sorularına verdiği yanıtı hatırlatıyor.

Asgari ücretli memur ve çalışanlar için enflasyonun üstünde bir zam planladıklarını söyleyen Bakan Işık Han, zam oranının yüzde 50’ye yakın olacağını da dile getirmişti. Yani bu açıklamalardan yola çıkarak Ocak ayı itibarıyla emekliyi rahatlatacak oranların verileceğini söylemek mümkün.

Sadece emekli maaşlarına değil aynı zamanda bankalar tarafından ödenen emekli promosyon ücretlerine de yılbaşından itibaren artış bekleniyor. Son haberlere göre bankalar ve SGK arasında görüşmeler başladı. Şu anda 12.000 TL’ye kadar çıkan promosyonların yılbaşından sonrasında 20.000 TL’ye kadar yükseleceği tahminler arasında yer alıyor.

Bu gelişmeler karşısında emekliler, Ocak ayı zamlarını sabırsızlıkla bekliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla