Connect with us

Emeklilik

2024 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ! Kimler Alabilecek?

2024 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ! Kimler Alabilecek?

Yayınlanma tarihi:

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte Türkiye’de milyonlarca emekli Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihlerini ve detaylarını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ödeme programı doğrultusunda, bu yıl Kurban Bayramı emekli ikramiyesi tutarı 3.000 lira olarak belirlendi. Ancak ödeme tarihleri henüz netleşmedi.

Kurban Bayramı öncesi emeklilerin ve hak sahiplerinin gündeminde olan ikramiyeler, özellikle Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle birlikte önem kazanıyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlara bu yıl toplamda 6 bin lira ödeme yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin de tahsis numarasına göre yatırılması bekleniyor. Ancak net bir ödeme tarihi açıklanmadı. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda ödemeler, bayramın başlamasından yaklaşık 8 gün önce başlamıştı. Bu yıl da benzer bir süreç bekleniyor ve ödemelerin 10 Haziran’dan önce hesaplara aktarılması öngörülüyor.

Emekli bayram ikramiyeleri sadece emeklilere değil, aynı zamanda dul ve yetim maaşı alanlara, yaşlılık maaşı alanlara, şampiyon sporculara, şehit yakınlarına, gazilere, terörden zarar görenlere ve güvenlik korucularına da yatırılıyor. Bu ödemeler, maaş alınan banka aracılığıyla hesaplara aktarılıyor ve ödeme takvimi e-Devlet üzerinden de kontrol edilebiliyor.

Kurban Bayramı 2024’ün 16 Haziran’da başlayıp toplam 4 gün süreceği düşünüldüğünde, emekli ikramiyelerinin ödeme tarihlerine ilişkin resmi açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor. Bu açıklamalar yapıldığında daha fazla detay paylaşılacaktır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla