Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari ücrete yerel seçim ayarı! 20.000 TL’ye yaklaşacak

2024 asgari ücret zammı için pazarlık süreci 1 Aralık Cuma günü itibarıyla başlıyor.

Yayınlanma tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

2024 asgari ücret zammı için pazarlık süreci 1 Aralık Cuma günü itibarıyla başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelecek. Kulislerde ve kamuoyunda şu anda en çok konuşulan rakam ise asgari ücret için 17.000 TL oldu. Ancak gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimleri göz önünde bulundurarak herkesi şok edecek bir karar verebileceğini söyledi.

Saymaz, asgari ücretin 15.900 TL ile 17.500 TL arasında bir yere oturacağını düşündüğünü ancak 18.000 TL’nin de uzak bir rakam olmadığını dile getirdi. Ayrıca asgari ücretlilere yerel seçim promosyonu olarak bir zam gerçekleşebileceğini belirten Saymaz, 2024 yılında tek zam yapılacağı için asgari ücretin 20.000 TL’yi de aşabileceğini dile getirdi.

Saymaz’ın iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerin önemini göz önünde bulundurarak asgari ücreti 18.000 TL’ye çıkararak çalışanlara bir jest yapmak istiyor. Bu hamleyle Erdoğan, hem çalışanları mutlu etmek hem de seçimlerde oy kazanmak istiyor.

Eğer Saymaz’ın iddiası doğruysa, 2024 asgari ücret zammı, son yılların en yüksek zamlarından biri olacak. Bu zam, milyonlarca çalışanın gelirini önemli ölçüde artıracak.

Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

2024 asgari ücret zammı için ilk toplantı 1 Aralık Cuma günü yapılacak. Toplantılarda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Görüşmeler sonucunda asgari ücretin ne kadar olacağı belirlenecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla