Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari ücret zammı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda! BAKAN IŞIKHAN’DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon rakamlarını 2 Ocak 2024 Pazartesi günü duyuracak.

Yayınlanma tarihi:

Bakan Işıkhan’dan 2024 Asgari Ücret AÇIKLAMASI! RESMİ AÇIKLAMA GELDİ! Ne Kadar Zam Yapılacağını Öğrenin

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon rakamlarını 2 Ocak 2024 Pazartesi günü duyuracak. TÜİK’in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından beş aylık enflasyon oranı netlik kazanacak ve milyonlarca memurun ve emeklinin maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştirilecek.

Memurların ve emeklilerin maaş zammının aralık ayı enflasyon rakamlarının ocak ayının ilk günlerinde duyurulmasının ardından belli olması beklenirken, asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için işçi ve işveren temsilcileri yarın itibariyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Gerçekleşecek toplantılar neticesinde 2024 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret belirlenecek. Aralık ayının son günlerine doğru asgari ücret zammına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesi beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan: “Görüşmeleri Aralık ayında başlatacağız”

Aralık ayında görüşmelerin başlayacağını belirten Bakan Işıkhan “Biliyorsunuz, görüşmeler Aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Memur maaşlarına yüzde 50 zam bekleniyor

Aralık ayında gerçekleşecek birkaç toplantı sonrasında 2024 yılından itibaren milyonlarca çalışanın ne kadar maaş alacağının netlik kazanması beklenirken, kasım ayının son gününde asgari ücret zammı için hesaplamalar gerçekleşiyor. Asgari ücret zammı ile ilgili henüz oran telaffuz edilmedi ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın oranda ocak ayında zamlanabileceğini söylemişti.

Asgari ücrete yüzde 40-50 zam bekleniyor

Memur maaşlarına yüzde 50 oranında zam yapılması durumunda, asgari ücrette yüzde 40 ila 50 aralığında artış hayata geçebilir. Bu durumda 2024 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücretin 15.000 TL ile 17.000 TL aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Asgari ücret zammı için beklentiler

Asgari ücret zammı için beklentiler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Enflasyon oranının yüzde 40’ı geçmesi durumunda, asgari ücrette yüzde 40-50 oranında artış yapılması bekleniyor.
  • Enflasyon oranının yüzde 50’yi geçmesi durumunda, asgari ücrette yüzde 50-60 oranında artış yapılması bekleniyor.
  • Enflasyon oranının yüzde 60’ı geçmesi durumunda, asgari ücrette yüzde 60-70 oranında artış yapılması bekleniyor.
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla