Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari Ücret Zammı Gelişmeleri: 15.500 TL’ye Çıkabilir

2024 yılı asgari ücret zammı için çalışmalar devam ediyor.

Yayınlanma tarihi:

2024 Asgari Ücret Zammının Alt Limiti Belirlendi! Canlı Yayında Açıklandı! Masadaki 5 Formül

2024 yılı asgari ücret zammı için çalışmalar devam ediyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım’dan sonra asgari ücret görüşmeleri ile ilgili yeni bir komisyon kurulacağını ifade etti.

Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücret zammı hakkında şunları söyledi:

  • “Memur ve memur emeklileri daha fazla fark alacak. SSK ve Bağkur emeklilerine göre yüzde 9 daha fazla fark almalılar. Son dönemlerde hem enflasyon farkı hem refah payı artışı ile beraber SSK, Bağkur emeklileri ve memurlara aynı artış yapıldı. En az enflasyon farkı kadar artış yapılacağını düşünüyorum. Çünkü en düşük emekli maaşı 7500 TL civarında kaldı. Asgari ücretle arasındaki fark açıldı, yeni asgari ücret seviyesine kadar da ciddi fark oluştu. Asgari ücretin en düşük yüzde 40’lar seviyesinde artışla en az 15.500 TL seviyesinde olacağını görüyoruz. Neredeyse yarı tutarında en düşük emekli maaşı oluştu.”

Bu açıklamalara göre, 2024 yılı asgari ücret zammı yüzde 40 civarında olabilir. Bu durumda, brüt asgari ücret 5.500 TL’den 7.700 TL’ye, net asgari ücret ise 4.253 TL’den 6.125 TL’ye çıkabilir.

Ancak, asgari ücret zammı için henüz kesin bir rakam açıklanmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapacağı görüşmeler sonucunda asgari ücret zammı belli olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla