Connect with us

TÜRKİYE

2024 Asgari Ücret ve Emekli Zam Oranı Belli Oldu! Cumhurbaşkanlığı’ndan Resmi Açıklama! İşte Yeni Maaşlarınız

Yayınlanma tarihi:

2024 Asgari Ücret ve Emekli Zam Oranı Belli Oldu! Cumhurbaşkanlığı'ndan Resmi Açıklama! İşte Yeni Maaşlarınız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında önemli konuları değerlendirdi. Asgari ücret ve emekli zammı gibi ekonomik konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret ve Konut Fiyatları:

Cevdet Yılmaz, asgari ücret ve konut fiyatları ile ilgili şunları dile getirdi:

  • Otomotiv sektöründe ciddi bir fiyat düşüşü gözlemledik. Konut fiyatları ve kiralar da eski hızlarını kaybetmiş olsalar da, hala istenilen seviyede değil. Bu konuda daha fazla çaba harcamaya devam ediyoruz.
  • Konutlarla ilgili arz yönlü politikaların büyük bir önemi var. İlk olarak konut arzını artırmamız gerekiyor. Son dönemde en önemli adımlarımızdan biri kentsel dönüşüm oldu. Talebi kontrol altına alırken, arzı artırmaya yönelik politikalarla konut fiyatlarını ve kiralarını kalıcı olarak düşürme çabasındayız.

Asgari Ücret ve Emekli Zammı:

Cevdet Yılmaz, asgari ücret ve emekli zammıyla ilgili de açıklamalarda bulundu:

  • Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme yaşandı. Asgari ücreti yüzde 107 oranında artırdık ve tarihi bir kararla vergiden muaf tuttuk.
  • Şu an yeni bir müzakere süreci başlamış durumda. Üç taraf bulunuyor: işletmeler, çalışanlar ve devlet. Bu üç taraf arasında dengeyi sağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla, bu dengeyi koruyarak asgari ücreti belirleyeceğimize inanıyorum. Temel hedefimiz, çalışanları enflasyona karşı korumak.
  • Memur ve emeklilere yönelik zam konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Memur emeklileri için toplu sözleşme gereği belirli bir artış ve enflasyon farkı öngörülüyor. Memur ve memur emeklileri için yaklaşık yüzde 50 oranında bir artış öngörülüyor. İşçi emeklileri ise farklı şartlara tabii. Farklı emekli grupları arasındaki dengeyi korumak ve özellikle düşük gelirli kesimleri gözetmek istiyoruz.

Cevdet Yılmaz’ın bu açıklamaları, ekonomik konularda merak edilenleri aydınlatma yolunda atılan önemli adımları yansıtıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement