Connect with us

EYT

“2023 öncesi EYT sorunu çözülecek”

Yayınlanma tarihi:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, ‘Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. ‘ ifadelerini kullandı. Memurlara yapılacak zam oranına ilişkin de konuşan Bilgin ‘Memur ve memur emeklisine yüzde 42 düzeyinde bir zam oranını gerçekleştireceğiz’ dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Katıldığı televizyon programında EYT’lilerin durumunu değerlendiren Bilgin,, “Meselesi masamızda. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesinler” dedi.

Bakan Bilgin’in EYT açıklaması şöyle:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin enflasyon rakamlarının tahminlerinin üzerinde geldiğini belirterek, “Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla.” dedi.

EYT İÇİN TARİH VERDİ

Tabi masamızda. Türkiye’nin emekçileri hiç merak etmesin. Türkiye’nin her sorunu bizim önümüzde bir sorun değil. Çalışıp bitirilmesi gereken bir proje olarak önümüzde duruyor.

2023’TE EYT ÇÖZÜLÜR DİYEBİLİR MİYİZ?

Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan tüm dosyaları çözeceğiz. O da önemli dosyalarımızdan birisi. Alternatif çözüm önerileri oluşturmaya çalışıyoruz. Her şey önümüzde. Benim acil çözmek istediğim geçici işçi sorunudur.

Bu sorunu çözeceğim onları çözmemiz lazım. Bunun çözümü daha pratik olarak mümkündür. Diğer bir sorunumuz var kamu personeli içerisinde sözleşmeliler var. Bu sözleşme kamuda Arap saçına dönmüş sözleşmeli modeli var. Bunları sadeleştireceğiz. Sözleşme yapılması zorunlu olan statülere dönüştüreceğiz. Kadro haklarını vereceğiz.

Kadro haklarını vereceğiz diğer sözleşmeliye kamunun ihtiyacı var. Çok özel bir yazılımcı, çok özel bir teknolojiyi bilen kamunun kuruluşlarında çalışan uzmanlık isteyen personelleri mevcut kamu personeli olarak çalıştıramıyorsunuz. Onlara da seçenek sunacağız. Kamuda sana şu imkanları vereceğiz diyeceğiz. Bu çalışmamızı şu anda sürdürüyoruz. Çalışma grubundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla