Connect with us

TÜRKİYE

2023 İŞKUR TYP başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Yayınlanma tarihi:

İş arayan binlerce kişinin merakla beklediği 2023 İŞKUR TYP başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

Ancak, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı ve başvuru şartlarının 2022 yılında yapılan alımlarda olduğu gibi olacağı tahmin ediliyor.

2022 yılında yapılan alımlarda aranan şartlar şu şekildeydi:

Başvuru için kuruma kayıtlı işsiz olma

18 yaşını tamamlamış olma

Emekli ve malul aylığı almama

Öğrenci olmama (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç) şartı aranacak.

Başvurular, e-Devlet üzerinden “İş Arayan” menüsünden “Toplum Yararına Programlar” sayfası üzerinden yapılacak. Başvurular, MEB bünyesine alınacak destek personeline ilişkin ilan yayınlandıktan sonra başlayacak.

İŞKUR TYP nedir?

İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Programlar (TYP), kamu hizmetlerinde görevlendirilmek üzere işsizlerin istihdam edilmesini amaçlayan bir programdır. TYP kapsamında, kamu kurumlarında veya belediyelerde çalıştırılmak üzere geçici süreli işçiler istihdam edilir.

TYP’ye başvuru yapabilmek için, başvurulan kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak ve öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç) şartları aranır.

TYP başvuruları nasıl yapılır?

TYP başvuruları, e-Devlet üzerinden “İş Arayan” menüsünden “Toplum Yararına Programlar” sayfası üzerinden yapılır. Başvurular, MEB bünyesine alınacak destek personeline ilişkin ilan yayınlandıktan sonra başlayacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla