Connect with us

EKONOMİ

2000 SONRASI SGK’LILAR İÇİN 45 YAŞINDA EMEKLİLİK! Yeni EYT Düzenlemesi!

2000 SONRASI SGK’LILAR İÇİN 45 YAŞINDA EMEKLİLİK! Yeni EYT Düzenlemesi!

Yayınlanma tarihi:

EYT bekleyenler için sevindirici haber geldi! SGK’nın yeni düzenlemesi ile birlikte 2000 sonrası SGK girişi olanlar, 45 yaşında emeklilik fırsatını yakalayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, erken emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşı sevindirdi.

Mart ayında başlayan EYT başvurularında yaş şartının kaldırılmasının ardından yeni düzenleme ile birlikte 45 yaşında emeklilik fırsatı doğdu. Sigorta başlangıç tarihi, sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve yaş şartı gibi kriterler arasında yer alan yaş şartının kaldırılması, birçok vatandaşı umutlandırdı.

Bu yeni EYT düzenlemesi ile prim eksiği olan Bağ-Kur sigortalıları da erken emeklilik hakkına kavuşacak. Bağ-Kur sigortalılarına yönelik getirilen 1800 gün prim indirimi, SSK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlemesi yapılmasını öngörüyor. Bu sayede bağ-kurlular da erken emeklilik hakkından faydalanacak.

6 Yıl Erken Emeklilik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme, Bağ-Kur sigortalılarına sağlanacak prim indirimini içeriyor. Bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur arasındaki prim farkının kapatılması, bağ-kurluların erken emeklilik sürecine katılımını mümkün kılacak. Prim indirimi için başvuru yapan bağ-kurlular, 6 yıl erken emeklilik fırsatından yararlanacak.

Yeni düzenleme, ocak ayından önce TBMM’ye getirilecek. Torba yasa kapsamında ele alınacak olan düzenleme ile ilk etapta 1.1 milyon Bağ-Kur sigortalısının erken emeklilik hakkı kazanması bekleniyor. Küçük esnafı kapsayan bu düzenleme, detaylarıyla birlikte önümüzdeki günlerde resmi açıklama ile duyurulacak. Bu gelişmeler, erken emeklilik bekleyen vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla