Connect with us

TÜRKİYE

2000 Sonrası Emeklilik Tablosu Yenilendi! EYT’siz Prim Yaş Listesi Güncellendi! 45-46-47-48 Yaşında Erken Emeklilik….

Yayınlanma tarihi:

2000 Sonrası Emeklilik Tablosu Yenilendi! EYT'siz Prim Yaş Listesi Güncellendi! 45-46-47-48 Yaşında Erken Emeklilik....

Emeklilik sisteminde yapılacak yeni düzenlemeler, milyonlarca çalışan tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle başlayan yeni emeklilik reformu çalışmaları hızla ilerliyor ve Meclis’in açılmasıyla birlikte yeni adımlar atılması bekleniyor. Bu reformun, emeklilik yaşını ve prim koşullarını olumlu yönde etkileyeceği öngörülüyor.

Ağustos ayıyla birlikte, kamu çalışanlarının 2024 ve 2025 yılları için sosyal ve mali haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmeleri de başlayacak. Bu görüşmelerin ardından Meclis’in gündemine ikinci önemli torba yasa gelecek. Bu yasa kapsamında emekli ve memur maaşları düzenlemesinin yanı sıra, Aile ve Gençlik Bankasının kurulması ve emeklilik için iki büyük reform yer alacak.

Emeklilik reformu kapsamında atılacak ilk adımlardan biri Bağ-Kur’lular için olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, küçük esnaf ve çiftçiler dahil 1 milyon Bağ-Kur’lunun prim gün şartını 9000’den 7200’e çekecek çalışmayı tamamlayacak. Böylece EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurlarından olan Bağ-Kur’lular için emeklilik hakkı daha erken elde edilebilecek.

Ev kadınları ve anneler içinse emeklilik sisteminde ikinci bir reform düzenlemesi yapılacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3’te 1’ini devletin karşılayacağı modelin, Ekim ayında Meclis’e sunulması planlanıyor. Bu düzenleme ile ev kadınları daha erken emeklilik hakkı elde edebilecek ve devlet tarafından desteklenecek.

Emeklilik yaşının da çocuk sayısına göre esnetilmesi gündemde olan düzenlemeler arasında. Annelere çocuk sayısına göre prim eklenip, yaş şartından da indirim yapılması planlanıyor.

Meclis’in açılmasının ardından yeni emeklilik reformu için çalışmalar hız kazanacak ve kamuoyu merakla gelişmeleri takip edecek. Bu reformlar, emeklilik sisteminde önemli değişikliklere ve emeklilik yaşını erken elde etme şansına sahip olmak isteyen milyonlarca çalışana umut olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla