Connect with us

TÜRKİYE

2000 2008 Sonrası Emeklilik Yaşınız Değişiyor! Hemen Kontrol Edin! Yeni Emeklilik Sistemi Torba Yasa’dan Çıktı

Yayınlanma tarihi:

2000 2008 Sonrası Emeklilik Yaşınız Değişiyor! Hemen Kontrol Edin! Yeni Emeklilik Sistemi Torba Yasa'dan Çıktı

Son dönemlerde Türkiye’nin emeklilik sistemine dair önemli değişiklikler yaşanmaya başladı. Bu değişikliklerin hedefi, emeklilik yaşamını daha adil ve sürdürülebilir kılmak. Meclisin açılmasıyla beraber emeklilikle ilgili birçok konu gündemdeki yerini aldı.

Bağ-Kur Prim Değişikliği

Bağ-Kur’da emeklilikle ilgili yapılan bu değişiklik, pek çok Bağ-Kur sigortalısını ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile 9.000 prim günü şartının 7.200 güne indirilmesi, Bağ-Kur sigortalılarını yakından ilgilendiriyor.

Ev Hanımlarına ve Annelerine Özel Düzenleme

Emeklilik sistemine getirilen yeniliklerden bir diğeri de ev hanımlarını ve anneleri kapsıyor. Bu yeni düzenleme ile ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede ev kadınları daha hızlı bir şekilde sosyal güvenceye kavuşacak ve emeklilik haklarına daha kolay ulaşacaklar.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES)

Bir diğer önemli değişiklik ise Orta Vadeli Program’a (OVP) dahil olan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES). Bu sistem, Bireysel Emeklilik Sistemi’ni (BES) daha da güçlendirerek emeklilikte daha fazla maddi güvence sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’nin emeklilik sistemi, bu yeni düzenlemelerle daha sürdürülebilir ve adil bir yapıya kavuşmayı hedefliyor. Bu düzenlemelerin, pek çok kişiye daha iyi bir emeklilik hayatı sunması bekleniyor.

BENZERİ HABERLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN SONGELİSME.COM’UN BİLDİRİMLERİNİ AÇIN VE ABONE OLUN

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement