Connect with us

EKONOMİ

2000-2008 ARASI SGK GİRİŞİ OLANLARA MÜJDE! Staj ve çıraklık mağdurlarına erken emeklilik yolu açıldı

2000-2008 yılları arasında SGK’ya girişi olan staj ve çıraklık mağdurlarına, staj ve çıraklık sürelerine yönelik prim imkânı sunuluyor.

Yayınlanma tarihi:

2000-2008 yılları arasında SGK’ya girişi olan staj ve çıraklık mağdurlarına, staj ve çıraklık sürelerine yönelik prim imkânı sunuluyor. Bu sayede, staj ve çıraklık dönemlerinde çalışılan süreler, toplam prim günlerine eklenerek 2160 gün kazanılacak.

Staj ve çıraklık mağdurları için kademeli emeklilik formülleri de devreye girecek. Bu formüller, kişisel durumlara ve SGK giriş tarihlerine göre farklılık gösterecek.

Anneler için doğum borçlanması süreci, staj sigortasının sunduğu avantajlarla birleşerek daha cazip bir hale geliyor. Staj ve çıraklık dönemlerindeki sigorta primleri, doğum borçlanması ile emeklilik sürecine dahil edilecek.

Eksik prim günlerini tamamlamak isteyenler için borçlanma ve ihya imkanları da devreye girecek. Ancak, 2024 yılı itibarıyla asgari ücrette yaşanacak artış, borçlanma ve ihya işlemleri için ödenecek tutarlara yansıyacak.

Bu düzenlemeler, 2000-2008 SGK girişlilerin beklentilerini karşılamak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Staj ve çıraklık dönemlerinde prim günleri kazanma imkanı, emeklilik sürecini olumlu yönde etkileyecek ve vatandaşlara erken emeklilik yolunda yeni bir umut kapısı açacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla