Connect with us

Emeklilik

1999 sonrası sigorta girişi olanlar 10 yıl erken emekli olacak! Bakan Bilgin müjdeyi verdi

Yayınlanma tarihi:

Sigorta girişi 1999 sonrası olan milyonlara güzel haber. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyuru yaptı. Yeni düzenleme geliyor 10 yıl erken emeklilik imkanı doğacak.

EYT’yi kaçıran 1999 sonrası sigortalılar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den güzel haber var. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in yeni düzenlemenin Yolda olduğunu belirterek 1999 sonrası sigortalı olanlar için erken emeklilik imkanının geleceğini duyurdu. Yeni düzenlemenin detaylarını tek tek açıklayan bakan Vedat Bilgin, milyonlarca kişiyi kapsayan erken emeklilik reformunun tarihini de açıkladı. Sigorta girişi 1999 sonrası olanlar tam 10 yıl erken emekli olma hakkına sahip olacak. Yeni emeklilik düzenlemesi ile ilgili her şey haberimizde…

EYT yasası geçtiğimiz Mart ayında kabul edilmiş Nisan ayından itibaren de ilk emekli maaşları hesaplara yatmaya başlamıştı. EYT ile emekli olamayan 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlar ise yeni bir düzenlemenin haberini bekliyordu. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni emeklilik reformu ile ilgili detayları paylaştı ardından da Erken emeklilik müjdesini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise emeklilik yaşını 10 yıl düşüren yeni reform ile ilgili detayları tek tek aktardı. 1999 sonrası sigortalı olanlar için verilen müjdeli haberle ilgili olarak ayrıntıları sizler için derledik. Erken emeklilik hakkında merak edilen her şey haberimizde…

MİLYONLARA ERKEN EMEKLİLİK KAPISI ARALARINDA

EYT kapsamına girmeyen Milyonlarca kişi erken emeklilik için devletten yeni bir düzenleme bekliyor. Özellikle sigorta girişi 1999-2000 sonrası olan vatandaşlar bir an önce yeni bir düzenleme ile emeklilik hakkını elde etmek istiyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde Karadeniz mitingleri sırasında erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hemen ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili detayları aktardı. EYT’yi Kıl payı kaçıran milyonlarca vatandaş bu haberle sevinçten havalara uçtu Çünkü yeni emeklilik reformu geliyor.

YENİ DÜZENLEME İLE EMEKLİLİK YAŞI 10 YIL DÜŞECEK

EYT düzenlemesi sonrası erken emeklilik hayali kuran milyonlarca kişi için yeni düzenleme yolda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu düzenleme sayesinde prim gün sayısının düşeceğini belirterek 15 yıl çalışma süresi ile birlikte erken emeklilik imkanı doğacağını söyledi. Yeni emeklilik reformu ile birlikte ev hanımlarına da emeklilik hakkı tanınacak. Çalışmayan ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin bir bölümünü devlet karşılayacak. Yani ev hanımları Bu sayede erken emeklilik şansını elde ederken aynı zamanda çocuk sayısı emeklilik yaşını etkileyecek.

Özellikle 1999-2000 sonrası sigortalı olan milyonlarca vatandaş bu yasanın bir an önce hayata geçmesini Beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni prim reformu ile ilgili tarihte verdi. Düzenlemenin hemen seçimin ardından yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor. Yeni hükümetin kurulması ile birlikte TBMM gündemine gelmesi beklenen erken emeklilik yasasının hızlı bir şekilde oylanacağı ve resmi gazetede de kısa süre içinde yayınlanacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla