Connect with us

TÜRKİYE

1999-2011 Arası SGK’lılara Erken Emeklilik Bileti Hazır! Mini EYT Paketi Geliyor!

Yayınlanma tarihi:

1999-2011 Arası SGK'lılara Erken Emeklilik Bileti Hazır! Mini EYT Paketi Geliyor!

Türkiye’de emeklilik sistemiyle ilgili yeni bir dönem başlıyor. 1999-2011 yılları arasında SGK’ya giriş yapmış olanlar için özel bir düzenleme yapılması planlanıyor. Kademeli emeklilik sistemi, çalışanlara belirli yaş ve prim günü koşullarını karşıladıklarında tam zamanlı işlerinden ayrılmadan önce kısmi emeklilik imkanı sunacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısından Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarıyla gündeme gelen bu düzenleme, 1999-2011 yılları arasında SGK’ya kayıtlı olan vatandaşları kapsıyor. Bu mini EYT paketi, belirli yaş ve prim günü şartlarını yerine getirenlere kısmi emeklilik hakkı tanıyacak.

Beklenen Kısmi Emeklilik Düzenlemesi

Kısmi emeklilik düzenlemesi, özellikle 1999 ile 2008 arasında işe başlayan vatandaşlar için erken emeklilik hakkı getirecek. Kadınlar için emeklilik yaş sınırı 43, erkekler için ise 45 olarak belirlenecek. Bu düzenleme, işçilere emeklilik hakkını erkenden kullanma imkanı sağlayacak.

Kısmi Emeklilik Ne Zaman Çıkacak?

Milyonlarca çalışan için önemli olan kısmi emeklilik düzenlemesi, TBMM’ye torba yasa olarak sunulması bekleniyor. Ancak Meclis’in nisan ayında yeniden çalışmaya başlamasıyla bu düzenleme gündeme gelecek. Şu anda şartlar net olmasa da, önümüzdeki günlerde detayların açıklanması bekleniyor.

Kısmi Emeklilik Şartları Neler Olacak?

Kısmi emeklilik düzenlemesinin detayları henüz tam olarak netleşmedi. Ancak, beklenen sistemde sigortalılık süresi ve yaş şartlarının yanı sıra prim gününe göre farklılık gösterebileceği öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yakın zamanda bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement