Connect with us

EKONOMİ

1999, 2002, 2011 Girişlilere İkinci EYT Paketi: 43-45 Yaşında Erken Emeklilik Şansı!

TBMM’de görüşülen meslek torba yasasının ardından 42 madde kabul edilmişti.

Yayınlanma tarihi:

TBMM’de görüşülen meslek torba yasasının ardından 42 madde kabul edilmişti.

Bu yasada yer alan erken emeklilik düzenlemesi, 1999-2000, 2001 ve 2011 sigorta girişi olanlara yönelik yeni bir EYT paketini beraberinde getiriyor. Bu düzenleme ile 43-44 yaşında olanlar dâhil olmak üzere, milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılıyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİNE YENİ GELİŞMELER

Son günlerde sıkça tartışılan kademeli emeklilik düzenlemesi için de yeni bilgiler ortaya çıktı. 1999-2008 arası sigorta girişi olanları kapsayacak olan düzenleme, yaş ve prim günü koşullarını yerine getirenlerin kademeli olarak emeklilik hakkı elde etmelerini sağlayacak. Kadınlar için yaş sınırı 43, erkekler için ise 45 olarak belirlenecek.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN BEKLENEN YENİ DÜZENLEME NE ZAMAN?

Yeni EYT düzenlemesi için beklenen onayın yakın zamanda alınması bekleniyor. Genel kurul görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile resmi gazetede yayımlanacak olan düzenleme, milyonlarca çalışana ikinci bir EYT fırsatı sunacak. Bu düzenleme ile 1999 sonrası sigorta girişi olanlar da erken emeklilik hakkına sahip olacaklar.

PRİM İNDİRİMİ DÜZENLEMESİ İLE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE MÜJDE

TBMM genel kurulunda bekleyen bir diğer önemli düzenleme ise Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Uzun zamandır konuşulan prim indirimi düzenlemesi, Bağ-Kur emeklilerine 1.800 günlük erken emeklilik fırsatı sunacak. Bu düzenleme ile Bağ-Kur emeklileri tam 5 yıl önce emekli olma şansını yakalayacaklar.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla