Connect with us

EKONOMİ

1500 GÜN EKSİK PRİMLE 54 YAŞINDA EMEKLİLİK FIRSATI! SGK Duyurdu!

1500 GÜN EKSİK PRİMLE 54 YAŞINDA EMEKLİLİK FIRSATI! SGK Duyurdu!

Yayınlanma tarihi:

Emekli Zammı Tarihi! Milyonlarca Emekliye Maaş Zammı Takvimi

SGK, emeklilik hayali kuranlara müjdeli bir destek sunuyor. Emeklilik için uzun vadeli planlar yapanlara özel, SGK tarafından uygulanan sürpriz bir düzenleme hayata geçti. 1500 gün eksik primle 54 yaşında emeklilik fırsatı, özellikle çalışan annelere yönelik sunulan bir jest olarak dikkat çekiyor.

Detaylar:
Türkiye’de emeklilik için plan yapan milyonlarca çalışan için SGK’dan beklenmeyen bir uygulama başladı. Bu uygulama, özellikle bilinmeyen ve az bilinen bir detayı gün yüzüne çıkararak bazı çalışanlara erken emeklilik imkanı tanıyor. SGK’nın sürpriz uygulamasından faydalanmak isteyenler için belirli bir şart bulunuyor.

SGK’nın bu sürpriz uygulaması, özellikle çalışan annelere yönelik bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Çalışan annelerden istenen şart ise bir başkasının bakımına muhtaç engelli çocuğunun olması. Hem çalışma hayatında aktif olan hem de engelli çocuğunun bakımını üstlenen annelere özel bir jest olan bu uygulama, emeklilik süreçlerini kolaylaştırıyor.

Kimler Yararlanabilir?
SGK’nın sürpriz uygulamasından yararlanmak isteyen çalışan anneler, önce prim desteği alıyor. Toplanan prim gün sayısının yüzde 25’i kadar ekstra prim desteği sağlanıyor. Örneğin, 6000 prim günü olan bir çalışan anneye, SGK 1500 prim günü ekleyerek toplam prim gün sayısını 7500’e çıkarıyor.

Emeklilik yaşında da aynı oranda indirim uygulanıyor. Prim desteği kadar emeklilik yaşında da indirim sağlanarak çalışan annelere avantaj sunuluyor. Bu sayede, 6000 prim günü olan bir çalışan anne, 1500 gün prim desteği almanın yanı sıra emeklilik yaşını da 1500 gün erken yaşa çekebiliyor. Kaba bir hesapla, 58 yaşında emekli olması gereken bir çalışan anne, SGK’nın jesti sayesinde 54 yaşında emeklilik hakkı kazanabiliyor.

Sonuç:
SGK’dan gelen bu emeklilik jesti, çalışan annelerin özellikle zorlu hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu destekle birlikte, emeklilik için gerekli prim günü ve yaş şartları daha erken bir tarihe çekilerek, çalışan annelere ekonomik anlamda bir rahatlama sağlanıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla