Connect with us

EĞİTİM

MEB’DEN YENİ KARAR! Tatiller Kısalıyor! Okul Uzuyor!

MEB’DEN YENİ KARAR! Tatiller Kısalıyor! Okul Uzuyor!

Yayınlanma tarihi:

Güncel ve önemli bir eğitim haberiyle karşınızdayız! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği ara tatil düzenlemelerine yönelik yeni bir karar aldı. Kasım ve Nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ettirme kararı alırken, aynı zamanda eğitim-öğretim günü süresini artırmak için çalışmalara başlandı.

Ara Tatiller Devam Edecek, Eğitim Günleri Artacak!

MEB, ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik yapmama kararı aldı. Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatiller planlandığı gibi devam edecek. Ancak, Sabah gazetesinde yer alan habere göre, MEB, eğitim-öğretim günlerini uzatmak amacıyla bir çalışma hazırlığına girdi. Bu düzenlemeyle 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor.

Daha önce duyurulan takvime göre 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024’te başlayacak. Toplam eğitim iş gününün yaz tatilinden kısılarak uzatılması planlanıyor.

Türkiye’de Eğitim-Öğretim Günü: Karşılaştırmalı Analiz!

Türkiye’de eğitim-öğretim iş günü birinci dönem 90, ikinci dönem de 90 olmak üzere toplam 180 gün. Ancak, bu süre kar tatilleri, hava muhalefeti gibi nedenlerle daha da kısalabiliyor. Dünya genelinde gelişmiş ülkelerde ise öğrenciler yılda 200 gün ve üzerinde okula gidiyor.

Bu düzenlemeyle birlikte yaz tatili süresinin kısaltılabileceği belirtiliyor. Türkiye’de yaz tatili süresi ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya indi. Ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında, hâlâ bu süre oldukça uzun.

Yeni Zelanda’da 5-6 hafta, Güney Kore, Japonya, Hollanda, Singapur, Hong Kong’da 6 hafta, Almanya’da 6-6.5 hafta, Tayvan, Şanghay’da 9 hafta, Finlandiya ve Amerika’da 10-11 hafta, Estonya ise 11.5 haftalık yaz tatili süresine sahip. İsveç’te öğrenciler 10 hafta, İngiltere’de ise 6 hafta yaz tatili yapıyor.**

Bu gelişmeler, eğitim sistemi üzerinde önemli bir değişiklik olabileceğine işaret ediyor. Veliler ve öğrenciler, MEB’in yeni düzenlemelerini takip ederek eğitim-öğretim süreçlerine daha yakından katılabilirler.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla