Connect with us

EKONOMİ

İşsizlere Devlet Desteği: Aylık 7.940 TL Ödeme Şartları Belli Oldu!

Ekonomiyi canlandırmak ve işsizlere maddi destek olmak için devlet, aylık 7.940 TL cep harçlığı ödemesi yapmaya başladı.

Yayınlanma tarihi:

2024 yılında güncellenen işsizlik sigortasıyla birlikte işsiz kalan vatandaşlar için devlet desteği artırıldı. Aylık 7 bin 940 TL’ye kadar ulaşan destek, işsizlik maaşı alma şartları yeniden belirlendi.

Ülkemizde belirlenen yasalar çerçevesinde her kesimden vatandaş için çeşitli destekler yapılıyor. Yapılan desteklerin bazıları aylık, bazıları tek seferlik, bazıları düzenli aralıklarla yapılırken bazı ödemeler için de belirli zaman dönemleri bulunabiliyor. Çalışmayan vatandaşlar için belirlenen şartlar çerçevesinde aylık 7 bin 940 TL sağlanan minimum ödeme de bunlardan birisi. Dönemsel olarak vatandaşlar için sağlanan destek her ay hesaplara yatıyor.

2024 yılında zamlanan maaşlarla birlikte işsizlik ödeneğinde de artı yapıldı. Belirli şartları yerine getiren tüm vatandaşlar işsizlik maaşı alarak işsiz kaldıkları süreçte iş aramaya devam ederken maddi olarak problem yaşamıyor. İşsizlik ödeneği fonundan sağlanan ödemeler vatandaşların maaşlarının olmadığı süreçte iş arayışlarına devam ederken temel ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyor. Aylık işsizlik ödeneği alma hakkı olan vatandaşlara ayrıca genel sağlık sigortasından yararlanma, yeni iş bulma ve meslek edindirme kurslarından faydalanma hakkı da veriliyor.

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların kendi kusurları ya da istekleriyle işten ayrılmaması halinde bu destekten yararlanma hakları vardır. İşyerinden ayrılmadan önce 120 gün hizmet akdi bulunan vatandaşlar diğer şartları da sağlaması halinde işsizlik ödeneği başvurusu yapabilirler. Bunun için son 3 yılda 600 gün prim ödemelerinin gerçekleşmiş olması ve başvurunun işten ayrılma gününden sonraki 30 gün içinde yapılması gerekir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar işsizlik ödeneği başvurusunu www.iskur.gov.tr adresinden geçekleştirebiliyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla