Connect with us

TÜRKİYE

7500 TL ve üstü emekli aylığı alanlar dikkat! Zamlı Emekli maaşları! Emekliler ne kadar maaş alacak?

Yayınlanma tarihi:

7500 TL ve üzeri emekli aylığı alanlar için sevindirici bir haber var! Türkiye’de Haziran ayı enflasyon raporunun açıklanmasıyla birlikte hükümetin zam oranlarını belirlemesi bekleniyordu.

Sonunda beklenen açıklama geldi ve emekli aylıklarına yapılan zam oranları belli oldu. Bu haberle birlikte 7500 TL ve üzeri emekli aylığı alan vatandaşlarımızın ne kadar zam alacakları merak edilmeye başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon oranını yüzde 3,92 olarak açıkladı. Ayrıca yıllık bazda enflasyon oranı yüzde 38,21, altı aylık ise yüzde 25 olarak belirlendi. Bu açıklamaların ardından emekli maaşlarındaki zam oranları da kesinleşmiş oldu. Temmuz ayında memur aylıkları yüzde 17,55, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ise yüzde 25 oranında artacak.

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin lira olduğunu açıkladı ve bu teklifin torba yasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulduğunu belirtti. Ayrıca memur aylıklarına yüzde 8,075 TL seyyanen zam yapılacağı da duyuruldu.

Yeni emekli aylıklarıyla ilgili olarak, 7500 TL ve 8500 TL gibi aralıkta olan veya daha yüksek emekli aylığı alanlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeni maaşlar açıklanacak. Bu açıklamanın yakın bir zamanda yapılması ve maaşlara refah payının da eklenmesi bekleniyor.

Emeklilerimizin daha iyi bir yaşam sürebilmeleri için yapılan bu zam, umut verici bir adım olarak değerlendirilmektedir. Emekli vatandaşlarımızın refah seviyelerinin artması ve hak ettikleri şekilde geçimlerini sürdürebilmeleri, sosyal güvenlik sisteminin önemli bir parçasıdır.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla