Connect with us

Emeklilik

2024 SSK ve Bağ-Kur Zamlı Maaşları İçin Tarih Belli Oldu: İşte Detaylar ve Emekli Zammı Formülleri

Yayınlanma tarihi:

2024 SSK ve Bağ-Kur Zamlı Maaşları İçin Tarih Belli Oldu: İşte Detaylar ve Emekli Zammı Formülleri

2024 yılına giriş yaparken asgari ücretlilere yüzde 49 oranında zam gerçekleşirken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zamlı maaşlarının açıklanacağı tarih belirlendi. Memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde aradaki farkı ortaya çıkardı. Ocak ayındaki maaş zammına dair çalışmalar devam ederken, 2024 SSK ve Bağ-Kur emekli zamlı maaşları için 3 formül masada bulunuyor. İşte detaylar…

Yüzde 37,57 Refah Payı Haricinde:
2024 zamlı maaşlarının hesaplanması merakla beklenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37,57 refah payı haricindeki iyileştirme konusundaki endişeleri devam ediyor. Bu iyileştirme için yapılan çalışmalar 3 formül üzerinden yürütülüyor. Ancak, enflasyon oranının yüzde 37,57 olarak belirlenmesi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını önemli ölçüde etkileyecek gibi duruyor. Peki, 2024 SSK ve Bağ-Kur maaş zammı yüzde kaç oldu? Zamlı maaşlar ne zaman açıklanacak ve ne zaman hesaplara yatacak?

2024 SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaş Zammı Formülleri:
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur emeklileri ile aralarındaki farkın giderilmesi için yapılan çalışmaları dört gözle bekliyor. Emekli maaş zammı için 3 formülün üzerinde durulduğu belirtiliyor. İlk formülde kök maaşa artış yapılması ve üstüne oransal zam ile enflasyon verisinin eklenmesi öngörülüyor. İkinci formülde ise seyyanen zammın yerine maaşın belirli bir noktaya çekilmesi planlanıyor. Üçüncü durumda ise Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin kök maaşları 7 bin 500 TL’den hesaplanacak, üstüne enflasyon farkı ve refah payı eklemesi yapılacak.

Zam Açıklanma Tarihi:
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı maaşlarının açıklanma tarihini merakla bekliyor. Formülün Meclis’e sunulup onay alması durumunda, Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Meclis’te görüşülecek olan düzenleme, bu ayın 3. haftasında gerçekleşecek ve 26 Ocak’ta yasalaşması öngörülüyor. Bu kapsamda, SSK emeklileri maaşlarını 17-25 Ocak, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak tarihlerinde alacaklar. Maaşların bu ay zamlı yatmaması durumunda ise gelecek ay ek zam ile birlikte emekli vatandaşlara maaş farkları yansıtılacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement