Connect with us

TÜRKİYE

2024 Model Volkswagen Golf Resmen Tanıtıldı! Yılın En Tutan Otomobili Olacak

Yayınlanma tarihi:

2024 Model Volkswagen Golf Resmen Tanıtıldı! Yılın En Tutan Otomobili Olacak

Volkswagen, 50 yıllık tarihinde tam 37 milyon adet satarak büyük başarı elde eden Golf modelinin 8. neslindeki güncellemelerini duyurdu. 1974 yılından bu yana üretilen ve tarihinin en çok satan modellerinden biri olan Golf, 8.5 versiyonuyla karşımıza çıkıyor. İşte, Golf 8.5’in tasarım, iç mekan, ve motor seçenekleriyle ilgili detaylar.

Tasarım:
Golf 8.5’in tasarımındaki değişiklikler minimum seviyede tutulmuş. Far takımları artık standart olarak LED olacak ve ön tampon ile alt panjurda ufak değişimlere gidilmiş. Avrupa’daki Golf modelleri, donanım seviyesine göre aydınlatılmış Volkswagen logosu ile gelecek. Ayrıca, Matrix IQ.LIGHT LED far opsiyonu opsiyon listesinde bulunuyor.

Kabin:
İç mekanda ise Golf 8.5, hem donanım hem de yazılım anlamında önemli değişikliklere sahip. Yeni MIB4 yazılımını kullanan bilgi eğlence sistemi, 10.4 inç ve 12.9 inç büyüklüklerinde alınabiliyor. Multimedya sisteminin grafikleri yenilenirken, dokunmatik tuşlar da ışıklandırılarak kullanım kolaylığı artırılmış. Golf 8.5, ChatGPT sesle kontrol sistemini de sunarak kullanıcı deneyimini daha da geliştiriyor.

Motor Seçenekleri:
Golf 8.5, 6 benzinli, 2 dizel, 2 yarı hibrit ve 2 şarj edilebilir hibrit olmak üzere toplam 12 farklı motor seçeneği sunuyor. Türkiye’de bulunan 1.0 TSI ve eTSI motorlarının yanı sıra, 1.5 TSI seçeneğinin 115 ve 150 bg güç üreten versiyonları da dikkat çekiyor. Ayrıca, 2.0 TSI motor standart olarak AWD seçeneği ile gelerek 204 bg güç sunuyor.

Golf GTI ise 265 bg güce yükselmiş ve ülkemizde 2.8 milyon TL’ye satışta. Dizel seçenekler ise 2.0 TDI motorları kullanıyor ve 115 ile 150 bg güç üretebiliyor. Golf 8.5’in özellikle dikkat çeken hibrit modelleri olan eHybrid ve GTE, içten yanmalı motorları ile birleşerek toplamda 204 bg ile 272 bg güç aralığında performans sunuyor.

Fiyatlar:
Henüz Avrupa fiyatları açıklanmamış olsa da, Golf 8.5’in Variant versiyonu ve donanım seçeneklerinin korunacağı belirtiliyor.

Yenilenen tasarımı, geliştirilmiş iç mekan teknolojisi ve geniş motor seçenekleriyle Golf 8.5, Volkswagen hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement