Connect with us

EKONOMİ

2024 memur ve emekli maaşı zammı ne zaman ve ne kadar olacak?

Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı için gözler Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerine çevrildi.

Yayınlanma tarihi:

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? 2024 Ocak memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı için gözler Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerine çevrildi.

4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla 4 aylık enflasyon farkı da belli oldu. TÜFE’de 4 aylık enflasyon farkı yüzde 29,41 oldu.

Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı olmak üzere iki farklı oranda zam alıyor. Temmuz ayında yüzde 6’lık toplu sözleşme zammı alan memur ve emekliler, 4 aylık enflasyon farkına göre yüzde 22,41’lik zam oranına hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında dört aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 29,41’lik zam imkanı doğdu. Yılın kalan iki ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek.

Memur ve emekli maaşı zammı ne zaman belli olacak?

Memur ve emekli maaşı zammı, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. 3 Ocak 2024’te açıklanacak enflasyon oranıyla zam oranları netleşecek.

Refah payı da eklenebilir mi?

Hükümetin, memur ve emekli maaşlarına refah payı ekleme ihtimali de bulunuyor. Bu durumda zam oranları daha da artabilir.

Orta Vadeli Program’da (OVP) enflasyon beklentisi ne kadardı?

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’da (OVP) yıl sonu enflasyonu yüzde 65 olarak öngörülmüştü. Enflasyon oranı ekim sonu itibarıyla yüzde 61,36 oldu.

Sonuç olarak, 2024 memur ve emekli maaşı zammı, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 22,41’lik zam oranına hak kazanıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise zam oranı, yılın kalan iki ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla netleşecek. Hükümetin, memur ve emekli maaşlarına refah payı ekleme ihtimali de bulunuyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla