Connect with us

Emeklilik

2024 Emekli Maaşlarına Yüzde 63 Zam! En Düşük Emekli Maaşı 14.762 TL! Yeni Emekli Maaşları Belli Oldu

Yayınlanma tarihi:

2024 Emekli Maaşlarına Yüzde 63 Zam! En Düşük Emekli Maaşı 14.762 TL! Yeni Emekli Maaşları Belli Oldu

Asgari ücretin açıklanmasının ardından, milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü kulağı 3 Ocak’taki enflasyon rakamlarında. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz-Kasım ayları arasındaki 5 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 33.66 olarak belirlendi. Bu, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammının hesaplanmasında kritik bir faktör.

3 Ocak’ta Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı Aralık ayı enflasyon rakamları, emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Hem emekli kök maaş zammı hem de en düşük emekli maaşı için milyonlarca kişi, bu verilerin açıklanmasını bekliyor.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından, gözler 3 Ocak’taki enflasyon rakamlarına çevrildi. Emekli, memur ve memur emeklilerinin zam oranları, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için büyük bir merak konusu. TBMM’de emekli taban aylıklarıyla ilgili yasal düzenleme çalışmaları da devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman, A Haber canlı yayınında Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Duman, “20 milyon vatandaşımızı etkileyecek bir 3 Ocak takvimini bekliyoruz. 16 milyon emeklimiz, 3-4 milyon da devlet memurumuzun maaşı değişecek.” dedi.

2024 Ocak aylıklarının belirlenmesi için 3 Ocak’taki enflasyon rakamları kritik bir rol oynuyor. Eğer enflasyon yüzde 65 çıkarsa, son 6 aylık fark yüzde 38’e yakın bir rakamı işaret ediyor. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur aylıkları yüzde 38 oranında güncellenecek demek.

Devlet memurlarında durum biraz farklı. Beklenen 6 aylık enflasyon oranı yüzde 37.76. Memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49.46 maaş farkı alacaklar. Bu da en düşük memur maaşının 32.906,61 TL’ye çıkacağı anlamına geliyor. En düşük memur emeklisi maaşı ise 14.762,25 TL’ye yükseltilmiş olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise şu şekilde zam alacaklar:

  • Mevcut maaş: 7.500,00 TL
  • Yüzde 37.92 zamlı maaş: 10.344,00 TL

Bu örneklerle beraber, emeklilerin gözü ve umudu, 3 Ocak’taki enflasyon rakamlarında. 2024 Ocak ayı aylıkları için netleşen bu veriler, milyonlarca kişinin finansal durumunu belirleyecek. Herkes, umutla ve merakla bu rakamları bekliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement