Connect with us

EKONOMİ

2024 asgari ücret zammı ezber bozacak: 20.000 TL geliyor

2024 asgari ücret zammı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda yüksek olacak.

Yayınlanma tarihi:

2024 Yılında Asgari Ücrete BÜYÜK ZAM! Yüzde 50 Artış Olacak! Toplantı Başlıyor

2024 asgari ücret zammı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda yüksek olacak. Son gelen haberlere göre, asgari ücrete yapılacak artışın yüzde 50 ve üstü olacağı düşünülüyor.

Asgari ücret tespit komisyonu toplantıları 11 Aralık tarihinde başladı. İlk toplantıda rakam konuşulmadığı açıklanmıştı. 18 Aralık’ta yapılacak yeni toplantıda bu defa rakamların masaya geleceği tahmin ediliyor.

Asgari ücret zammının ise aralık ayı sonlarında açıklanması gerekiyor. Çünkü Ocak ayı itibariyle uygulanacak asgari ücretin bir an önce resmi gazetede yayınlanması ve yürürlüğe girmesi şartı var.

Kamuoyunda 15-16.000 TL’lik bir beklenti var

Son dönemlerde asgari ücret zammı ile ilgili olarak kulislerde sık sık konuşulan rakamlardan biri 15.000 TL olurken biri ise 17.000 TL oldu. Asgari ücret zammının 15.000 TL üstünde olacağı kesinleşti. İşçi ve işveren tarafları uzlaşırsa 15-16.000 bandında bir asgari ücret beklentisi var.

Ancak gazeteci İsmail Saymaz, bomba gibi bir iddia gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi bir sürpriz yapabileceğini söyleyen Saymaz, kamuoyu 15-16.000 TL’lik rakamları alışmışken yeni asgari ücretin 20.000 TL olabileceğini söyledi.

Bu iddia, asgari ücretle çalışanları sevindirdi

Saymaz’ın iddiası, asgari ücretle çalışanları sevindirdi. 20.000 TL’lik asgari ücret, enflasyon karşısında eriyen asgari ücretlilerin beklentilerini karşılayacak bir rakam olarak görülüyor.

Asgari ücret zammının 20.000 TL olması durumunda, birçok ödeme ve maaş da artacak

Asgari ücret zammı ile birlikte birçok ödeme ve maaş da değişecek. Askerlik ve doğum borçlanması ödemeleri, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, yurt dışı borçlanması, İhya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primleri artacak. Bunun yanı sıra 65 yaş aylığı, engelli maaşı, bir gün evde bakım maaşı, iş göremezlik ödeneği, rapor parası, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ile stajyer ücretleri de asgari ücret zammı sonrası değişecek ödemeler arasında yer alıyor.

Asgari ücret zammının ne kadar olacağı, 18 Aralık’ta yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısında belli olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla