Connect with us

EKONOMİ

2024 ASGARİ ÜCRET İÇİN 2 SEÇENEK VAR! Cem Küçük’ten asgari ücret için net rakam: 16 bin TL

Saray’a yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete yapılacak zam için rakam verdi. Küçük, asgari ücretin 2024 yılı için 16 bin TL olacağını iddia etti.

Yayınlanma tarihi:

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? İşte Kesin Rakamlar ve Beklentiler

Saray’a yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete yapılacak zam için rakam verdi. Küçük, asgari ücretin 2024 yılı için 16 bin TL olacağını iddia etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 11 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret rakamına çevrilmiş durumda.

İktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir canlı yayında konu hakkında kendisine yöneltilen “Yeni Asgari ücrete dair bir istihbarat var mı?” sorusuna “var” şeklinde yanıt verdi.

Küçük, Ankara kulislerinden ve AK Parti’li yetkilerden öğrendiği bilgiler doğrultusunda asgari ücrette yapılacak artış için rakam verdi.

TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte 2023 yılının yıllık enflasyonunun ortaya çıkacağını hatırlatan Küçük, resmi enflasyon verilerine göre söz konusu artış oranının yüzde 38 olacağını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile bu zammın yüzde 40’a çekileceğini iddia etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağına yönelik açıklamalarda bulunmasına dikkat çeken Küçük, bu nedenle yüzde 40’lık artış ile 15 bin 960 lira seviyesine yükseltilmesi beklenen asgari ücretin ‘tek zam’ nedeniyle doğrudan 17 bin 500 lira olarak belirlenme ihtimalinin bulunduğunu hatırlattı.

Öğrendiği bilgilerin yetkililerden aldıkları duyumlar ile derlendiğini aktaran Küçük, kendisine göre asgari ücret için muhtemel rakamın 16 bin TL olduğunu açıkladı.

Küçük’ün iddiasına göre asgari ücret için 2 seçenek var

Küçük’ün iddiasına göre asgari ücret için iki seçenek bulunuyor. Birinci seçenek, yüzde 38’lik artışla asgari ücretin 15 bin 960 liraya yükseltilmesi. İkinci seçenek ise yüzde 40’lık artışla asgari ücretin 17 bin 500 liraya yükseltilmesi.

Küçük, birinci seçeneğin daha olası olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 40’lık zam talimatı nedeniyle ikinci seçeneğin de masada olduğunu belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 11 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Komisyon, 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 5 toplantı yapacak.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla