Connect with us

TÜRKİYE

2000-2018 Sigortalıya SGK’dan Akşam Müjdesi Geldi! 2. Torba Yasa İle 49-50-55 Yaşındakilere Erken Emeklilik! 5000 Prim Değil 4.500 Prim Revaçta! BAĞKUR Affı, Staj…

Yayınlanma tarihi:

2000-2018 Sigortalıya SGK'dan Akşam Müjdesi Geldi! 2. Torba Yasa İle 49-50-55 Yaşındakilere Erken Emeklilik! 5000 Prim Değil 4.500 Prim Revaçta! BAĞKUR Affı, Staj...

Emeklilik bekleyen EYT’li esnaflar ve Bağ-Kur’lular için müjdeli bir haber geldi! Ekim ayında Meclis’e sunulması beklenen yeni tasarı ile emeklilik hayalleri gerçeğe dönüşebilir. Özellikle 2000-2018 yılları arasında sigortalı olanlara müjdeli haberin gelmesiyle heyecan dorukta!

Bu önemli düzenlemeyle, Bağ-Kur’lulara emeklilik priminde 5 yıl kazandırılacak. EYT’li esnafların da uzun süredir beklediği teklifin Ekim ayında Meclis’e gelmesi planlanıyor.

Yapılacak düzenleme, Bağ-Kur’lular arasındaki prim farkını gidererek küçük esnaf ve çiftçi gibi yaklaşık 1 milyon Bağ-Kur’lu için prim müjdesi içeriyor.

EYT’liler için yaş şartını kaldıracak olan bu tarihi reform, emeklilikte önemli bir adım olacak ve diğer yenilikler de gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Düzenleme sürecinde özellikle küçük esnaf ve çiftçilerin tespiti yapılacak ve çeşitli alternatifler üzerinde çalışmalar sürüyor. Yapılacak çerçeveyle kimlerin prim indiriminden yararlanacağı belirlenecek.

Ayrıca, yeni torba yasa tasarısı ile kadınlar için de önemli bir destek sağlanacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin bir bölümünü devlet karşılayacak, bu sayede emeklilik süreçleri kolaylaşacak.

Meclis’te ele alınacak olan bu emeklilik reformu, milyonlarca kişiye umut olacak. Özellikle EYT’li erkek esnaf ve Bağ-Kur’lular, belirlenen şartları karşıladıklarında emeklilik hayallerine daha erken bir adım atabilecekler.

Emeklilikteki yaş şartının çocuk sayısına göre esnetilmesi de planlanıyor. Bu düzenleme ile annelere, çocuk sayısına göre prim eklenip yaş şartında da indirim yapılacak.

Tasarının detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak ve Meclis’te kabul süreci yakından takip edilecek. 2023, emeklilikte ‘reform’ yılı olacak ve EYT’li esnaflar ile Bağ-Kur’lular için hayaller gerçeğe dönüşebilecek. Bu önemli adımlar, emeklilik sürecini kolaylaştıracak ve milyonlarca kişiye ekonomik rahatlama sağlayacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla