Connect with us

TÜRKİYE

1,2,3,4. sınıflarda geçerli! Ziraat hesabı olana 12 ay boyunca ödenecek! Okullar açıldı öğrencilere 1250 TL yatacak!

İlk, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerini kapsayan önemli bir gelişme! Ziraat hesabı olan öğrencilere 12 ay boyunca ödeme yapılacak. Okulların açılmasıyla birlikte, öğrenciler burs ve destek olanaklarını incelemeye başladılar.

Yayınlanma tarihi:

1,2,3,4. sınıflarda geçerli! Ziraat hesabı olana 12 ay boyunca ödenecek! Okullar açıldı öğrencilere 1250 TL yatacak!

İlk, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerini kapsayan önemli bir gelişme! Ziraat hesabı olan öğrencilere 12 ay boyunca ödeme yapılacak. Okulların açılmasıyla birlikte, öğrenciler burs ve destek olanaklarını incelemeye başladılar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs başvuruları, öğrencilere maddi destek sağlama amacı taşıyan önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor. 2023 yılında, üniversite öğrencilerine aylık 1250 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL, doktora öğrencileri için ise 3750 TL gibi destekler sunulacak.

Okulların açılmasıyla birlikte KYK burs tarihleri henüz açıklanmadı, ancak burs miktarı belli oldu. Buna göre öğrencilere en az 1250 TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler 12 ay boyunca düzenli bir şekilde yapılacak ve geri ödemesiz olabilir. Ancak bu fırsattan yararlanmak için başvuru yapmak gerekmektedir. Başvurular sonucunda, bazı öğrenciler geri ödemesiz burs alırken, bazıları geri ödemeli burs alma hakkı kazanabilir. İşte bu konuyla ilgili merak edilenler:

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin bu yıl ne zaman açılacağı henüz net olarak belirlenmedi. Üniversitelerin açılma tarihi, akademik takvime göre değişebilir. Ancak yüz yüze eğitime dönülmesi halinde, yeni eğitim yılının Eylül ayının son haftalarında başlaması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023?

KYK yurt başvuruları, genellikle üniversiteler açıldıktan sonra alınırken, KYK burs başvuruları daha erken bir tarihte başlar. Ancak 2023-2024 eğitim-öğretim yılı KYK burs ve kredi başvuru tarihleri hala resmi olarak duyurulmadı. Geçtiğimiz yıl, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde KYK kredi ve burs başvuruları, üniversiteler açıldıktan sonra 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında kabul edilmişti. Bu yılın takvimi açıklanır açıklanmaz bilgileri paylaşacağız.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI AYRI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere verilen kredi için ayrı bir başvuru ekranı bulunmuyor. Öğrenciler, burs başvurusu yaparken aynı zamanda kredi için de başvuru yapmış olurlar. KYK, başvuruları değerlendirirken bazı öğrencilere burs verirken, bazılarına geri ödemeli kredi sunabilir. Öğrenci kredisi ödemeleri, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sonra başlar.

KYK BURS BAŞVURUSU YAPACAK ADAYLAR DİKKAT!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), burslarla ilgili başvuruları yapacak adaylarda öncelik kriterleri uygular. Bu kriterlere göre, bazı öğrencilere öncelik tanınır. Özellikle aşağıdaki durumlar öncelikli kabul edilir:

Şehit çocukları ve bekar kardeşleri,

Gazi çocukları (bekar iseler kendileri),

%40 ve üzerinde engeli olduğu sağlık kuruluşları tarafından tespit edilen öğrenciler,

Anne ve babası vefat etmiş olanlar ve lise veya denk bir okulu yetiştirme yurtlarında tamamlamış olanlar,

Darüşşafaka Lisesi’ni tamamlamış olanlar ve aynı zamanda amatör milli sporcu olan öğrencilere öncelik tanınır.

KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

2023 yılı itibarıyla, ön lisans ve lisans seviyesindeki üniversite öğrencilerine aylık 1250 TL burs verilecektir. Bu burs miktarı, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL ve doktora öğrencileri için 3750 TL olarak belirlenmiştir.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

İlk defa burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başladığında (Ekim ayı) ödeme yapılır. Bu ödemeler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ile 10 arasında gerçekleştirilir. Burs ve öğrenim kredisi alan öğrencilerin başarı durumları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden takip edilir. Öğrenci başarılarının belirli kriterleri karşılaması durumunda burs veya kredi ödemeleri sürdürülür. Not ortalaması bu kriterlere uymayan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilere öğrenim kredisi verilir ve geri ödemesi mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sonra başlar.

KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR 2023-2024

Yamantürk Vakfı

1992 Yılında Kurulan Vakıf Grup Şirketlerinin Bulunduğu İllerdeki Şehit Ve Gazi Çocukları İle Ekonomik Desteğe Gereksinimi Olan Kız Çocukları Öncelikli Olmak Üzere, Üniversitelerin 2, 3 Ve 4. Sınıf Öğrencilerine Burs Vermektedir.

Başvurular Temmuz Ve Ağustos Aylarında Online Olarak Alınmaktadır.

Nef Vakfı

Üniversite öğrencilerine burs desteğine devam eden Nef Vakfı, bu yıl sadece depremden etkilenen şehirlerdeki öğrencilere burs vereceğini açıkladı. Nef Vakfı, afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik burs hedeflediği için başarı şartı aramayacak. KYK bursu ve başka kurum ya da kuruluştan burs almanın engel olmayacağı burs başvuruları için 10-20 Eylül tarihleri arasında www.nefvakfi.org adresinden online başvuru yapılabilecek.

Esev Elele Sağlık Eğitim Ve Yardımlaşma Vakfı

Vakıf İlköğretim, Ortaöğretim, Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencilerine Burs Veriyor. Karşılıksız Öğrenci Bursları Yılda 9 Ay Süre İle Ödeniyor. Başvurular Ağustos Ve Eylül Aylarında Alınıyor.

Orhan Holding Oekv Orhan Eğitim Ve Kültür Vakfı

1996 Yılında Kurulan Vakıf İlköğretim, Ortaöğretim, Yüksek Öğrenci Bursları Vermektedir. Başvurular Ağustos Ve Eylül Aylarında Online Olarak Alınmaktadır.

Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu

Kurum İstanbul Ve Ankara İllerindeki Yüksek Öğrenim Üniversite (Ön Lisans, Lisans Ve Lisansüstü) Öğrencilerine Karşılıksız Burs Vermektedir. Başvurular Ağustos Ayında Online Olarak Alınmaktadır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla