Connect with us

SPOR

Necla Güngör Kıragası, Abdullah Avcı ve Arda Turan, TUSYAD toplantısına katıldı

Yayınlanma tarihi:

Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği 11. Bahar Toplantısı, İstanbulda bir otelde gerçekleştirildi. A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Sahadan Cerrahiye Her Aşamada Elit Sporculara Yaklaşım oturumunda yer alırken; Türk futbolu ve sporundaki cerrahi sorunlar, takımların ve oyuncuların yaşadığı zorluklar ve sakatlıklarla ilgili sorunlar ve çözümleri konuşuldu.

Farklı birçok kategoride teknik direktörlük yaptığını ifade eden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sağlık ekibinin öneminin altını çizdi. Avcı, “2006da İstanbul Büyükşehir Belediyesporda göreve başladığımda ilk olarak sağlık ekibi oluşturdum. 2014te ise yorgunluk ve sakatlık ölçümleri yapan mini bir laboratuvar kurduk. Bu ölçümlere göre oyuncuların antrenman programlarını ayarlıyoruz. Buna inanmak zorundayız. Oyuncu tespit ettiğimizde sakatlık geçmişini araştırıyoruz. Sakatlık ve geri dönüş süreçlerinde oyuncularla iletişimin ve samimi olarak konuşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ARDA TURAN: OYUNCUNUN GERİ DÖNÜŞÜNDE ZAMAN KARARINI BEN VEREMEM

Sakatlık yaşayan bir oyuncunun geri dönüş zamanı hakkında kararı kendisinin veremeyeceğini belirten Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, “Takım doktoruna özel alan tanınması gerekiyor. Transferde birçok fikir alıyorum ama oyuncularla açık iletişim kurarak karar veriyorum. Oyunculara insani şekilde yaklaşırsanız bazı sorunları da çözebiliriz. Oyuncunun geri dönüşünde zaman kararını ben veremem. Sağlık ekibi karar verir. Sakatlıktan dönen oyuncuyu asla ilk 11de başlatmamaktan yanayım. Oyuncuların bireysel hocalarla çalışması önemli ama performans departmanıyla iletişimde olunması gerek” ifadelerini kullandı.

NECLA GÜNGÖR KIRAGASI: ÇAPRAZ BAĞ YARALANMALARINI ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE YAŞIYORUZ.

Kadın futbolunda çapraz bağ sakatlıklarını ciddi şekilde yaşadıklarına dikkat çeken A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, “Milli takımda tüm oyuncuların tanıdığı, güvendiği ve çok iyi iletişim kurduğu sağlık ekibini korumaya çalışıyoruz. Her kampa aynı sağlık ekibiyle girmeye çalışıyoruz. Kampa girmeden önce tüm oyuncularımızın raporlarını takım doktorlarından rica ediyoruz. Oyuncularımızla birebir görüşmeler yapıyoruz. Milli takıma gelen hocalarımız, bir kulüp doktoru gibi oyuncularımızı takip ediyor. Hocalarımız da takım doktorlarıyla çok iyi iletişim kurarak oyuncularımızın sağlıklı şekilde süreci tamamlayıp, milli takıma gelmesini sağlıyorlar. Kadın futbolunda da çok elit sporcular ve takımlar var şu anda. Ancak erkek takımlarına verilen imkanlarla aynı değil. Türkiyedeki kadın futbolcuların bir çoğu sentetik sahalarda futbol oynuyor. Aynı zamanda sağlık ekipleri ve teknik ekipmanlardan çok fazla faydalanamıyorlar. Kadınların ve erkeklerin antrenman yaşları bambaşka. Erkekler doğar doğmaz önüne topu atıyorsunuz, bu kesin futbolcu olacak diyorsunuz. Kızlarda ise 12, 13 yaşındayken bir beden eğitimi öğretmeni fırsat tanırsa ve kızlar da gerçekten futbol oynamak isterse futbola başlıyor. Aradaki 7, 8 senelik ciddi fark. Çapraz bağ yaralanmalarını çok ciddi şekilde yaşıyoruz. Elit seviyede yurt dışındaki futbolcular da çapraz bağ ameliyatları oluyor. Bunun en büyük nedeni çok sık maç yapıyor olmak. Dinlenme arası çok az. Seyahatler erkekler kadar konforlu değil. Doğal olarak çapraz bağ ameliyatları karşımıza geliyor. Özellikle altyapısı kuvvetli olmayan oyuncularımıza özel, fiziksel çalışmalar veriyoruz.” diye konuştu.

Oturumun ardından Necla Güngör Kıragası, Abdullah Avcı ve Arda Turana katılımlarından dolayı plaket verildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla